Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Efter storförlusten: ”Det duger inte”

Text: 

HV71 lyckades inte följa upp 6-1-segern mot Frölunda. I stället blev det förlust med exakt samma siffror i lördagens returmöte i Scandinavium. Återigen var spelet i boxplay en avgörande faktor.

– Vi får skruva ännu hårdare på det, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh till Jnytt.

"Att vi släpper in tre mål i boxplay och ett i powerplay är på något sätt en besvikelse", säger HV71-tränaren Stephan "Lillis" Lundh efter 1-6-förlusten mot Frölunda.

Det var inga muntra miner i HV-båset under matchen.

Rhett Rakhshani gör 6-1 bakom HV71:s målvakt Jonas Gunnarsson.

HV71 fortsätter att blanda och ge under den här SHL-säsongen. Inte ens när serien är inne i sitt absoluta slutskede finns det någon stabilitet.

Annons

Jönköpingslaget har förlorat många matcher på slutet, men det här var första gången på ett tag som siffrorna rann iväg.

Annons

Efter en jämn start på matchen var det Frölunda som gjorde första periodens enda mål.

– Vi började rätt hyfsat, men de fick ett lätt första mål och det gav dem en boost. 1-0 mot ett lag som Frölunda kan man stå ut med, men sedan kom tyvärr de här målen, suckar Stephan Lundh.

Ja, andra perioden vill nog HV71 nog helst glömma. Frölunda drog ifrån till en 4-0-ledning efter två mål i powerplay och ett i boxplay.

”Ställde inte frågan”

– Att vi släpper in tre mål i boxplay och ett i powerplay är på något sätt en besvikelse. I spelet fem mot fem var vi däremot nog så bra i stora delar av matchen. Men det duger inte att släppa in de målen. Att släppa in mål i powerplay är tråkigt, men vi ställde inte frågan och de var bättre, säger Lundh.

HV71 öppnade tredje perioden starkt och fick till en reducering. Men Frölunda gjorde ytterligare två mål och vann matchen med 6-1.

– Vi ville få med oss något från tredje perioden, men det kändes sådär. Jag tycker inte att vi fick ut det vi ville av den. Vi gjorde ett mål men de fick två mål som var för enkla. Vi tog ut målvakten (Jonas Gunnarsson) och satte bra press på dem. Vi gjorde inte allt för att förhindra deras mål i tom kasse och det svider lite.

Ni släppte in tre mål i boxplay i dag. Vad är det som gör att det inte fungerar där?

– Det är svårt så här direkt efter att svara på det. Det var bra mot Luleå och i gårdagens match men i dag kajkade det ihop. Vi får skruva ännu hårdare på det.

Annons

Annons

Två matcher kvar

HV71 drog på sig sex utvisningar under matchen. Ett par av dem var diskutabla, men efteråt hade Lundh inga synpunkter på domarbedömningen.

– Jag tror att domarna alltid gör sitt jobb, att de gör allt de kan. Det vi reagerade på var utvisningen på (Kristofer) Berglund, som träffade Frölundaspelaren olyckligt. Den kändes tuff att få mot oss.

Felix Sandström gjorde en bra match i går. Hade det inte varit ett bra läge att låta honom stå även i dag?

– Felix gjorde en kanonmatch, men vi hade bestämt innan att de skulle stå varsin gång eftersom det var två tuffa matcher.

HV71 är nia i tabellen inför de två avslutande omgångarna, fem poäng bakom sjätteplacerade Skellefteå. Laget har kvar att möta Timrå borta och Linköping hemma.

– Vi siktar på vinst. Vi ska göra vad vi kan, sedan får vi se var det landar. Vi vet att vi har ett vinnande spel, så det gäller att skärpa till det. Vi måste skruva åt alla skruvar, säger Stephan Lundh.

Annons

Annons

Till toppen av sidan