Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Glatt HV-besked - tufft val väntar

Text: 

Anton Bengtsson gick för fullt på måndagens HV-träning och berättade själv att han känner sig redo för spel. Det innebär att ledarstaben måste peta upp någon av anfallarna på läktaren.

– Det är bättre att vi är för många än för få, säger Stephan Lundh till Jnytt.

HV71 behöver ställa över en forward.

När Andreas Thuresson blev spelklar efter sina skadebekymmer i förra veckan åkte istället Anton Bengtsson på en smäll som höll honom borta. Nu är dock "Bengan" tillbaka och då har HV71 en forward "för mycket".

För även om tränarna uppgav att inget beslut var spikat angående Bengtssons deltagande i tisdagsmatchen mot Timrå var det tydligt vad spelaren själv kände efter ispasset i Kinnarps Arena.

– Jag tyckte det kändes bra. Det kändes överraskande bra och var riktigt kul att träna idag, berättade Bengtsson.

Annons

Efter isträningen väntade dock en sista utvärdering.

– Vi får se lite, men det var inget gny från honom och jag hoppas att han är tillgänglig, säger HV-tränaren Stephan Lundh.

Annons

Svårt val väntar

Anton Bengtsson gick för fullt på måndagsträningen.

Slår HV-tränarens förhoppningar in väntar ett tufft val. Någon av de friska anfallsspelarna får lämnas kvar i Jönköping när laget spelar borta mot Timrå. "Lillis" tycker dock såklart att det är bra att skadelistan blir kortare.

– Det är bra, vi får ta laget imorgon när vi vet hur alla ligger till. Men det är bättre att vi är för många än för få, säger han och fortsätter:

– Det är klart det är ett tufft val och man känner att det är många som är jämna. Vi får se vad vi tycker blir bäst för laget.

Det är inte bara oklart vilka spelare som kommer vara på isen. Det är dessutom svårt att veta var HV71 står just nu. Dubbelmötet mot Frölunda gjorde laget om möjligt än mer svårtolkat.

– Jag tycker vi var HV i fredags, säger HV-tränaren och fortsätter:

– Sen blir det 6-1 i båda matcherna och det tycker nog båda lagen är för mycket. På något sätt gör vi en bra förstaperiod i lördags, sen blir det hackigt med för mycket utvisningar och där är de duktiga och drar fördel av det. Men det finns inget att skylla på och nu har vi fullt fokus på denna vecka.

"Alla slår varandra"

Det brukar pratas om prestationernas vikt i samband med lagidrott på elitnivå. Frågan är hur lätt det är fastna i siffror och inte gå in på djupet i prestationer när resultaten sticker iväg.

Annons

Annons

– Jag tror det kan vara lätt och det kanske är lättare i år när det varit så otroligt jämnt. Att man liksom, "woow, vi trycker dit ett topplag". Men alla lag som är topp 10 är topplag i år och slår varandra. Så det är farligt att fastna i de bitarna, och man vill helst se till prestationen. Man kan säga att det är viktigt att vinna, men är prestationen bra har man ofta vunnit.

– Så en snabbanalys från lördagsmatchen kan bli, okej, vi släpper in tre i boxplay, ett i powerplay och ett i tomt mål. Det är inte helt normalt, sen hade vi kanske torskat ändå, men med mindre siffror.

Matchmässigt i veckan väntar först Timrå på bortais på tisdagen innan grundserien avslutas med hemmamatch mot Linköping HC på torsdag. Mycket ska till för att HV ska nå en plats bland de sex bästa, men det är vidöppet om vilka som ska få hemmaplansfördel i åttondelsfinalerna. "Lillis" meddelar att Felix Sandström vaktar målet i matchen mot Timrå.

Jnytt-TV: Isac Brännström om konkurrensen i laget och fansens hyllningssång: "Det är en fantastisk låt".

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan