Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Figren: "Lika tråkig som alla andra"

Text: 

Robin Figren är en av alla ishockeyspelare som inte har framtiden utstakad. När säsongen tar slut går kontraktet med HV71 ut. På sociala medier och i kommentarsfält vill flera HV-supportrar se att Figren stannar i klubben.

– För mig har det funkat bra att koppla bort allt sådant, säger Figren till Jnytt.

Robin Figren har utgående kontrakt med HV71.

Som alltid under den här tiden på året florerar det rykten om spelare in och ut ur SHL-klubbarna. En av alla spelare som sitter på utgående kontrakt är Robin Figren. Forwarden som var ny i HV71 inför förra säsongen och som ökat på sin poängproduktion rejält under andra året som HV-spelare.

Första säsongen blev det fem mål, hittills under den pågående står stockholmaren på 15.

– Jag tycker min säsong är bra från första träningsmatchen egentligen. Jag klev in i en annan roll än året innan, även om jag inte spelade powerplay under de första SHL-omgångarna. Men jag är nöjd med min säsong. Produktionen är bättre, men mestadels tycker jag även att jag varit bättre i spelet, det hårda jobbet och de tråkiga bitarna har jag bibehållit och jag har lagt på ett offensivare och gladare spel om jag kan säga så, resonerar spelaren själv.

Annons

Annons

"Inte tänkt så mycket på nästa år"

Då är frågan vad som händer med Robin Figren efter säsongen. Kontraktet med HV71 går ut. Ett antal HV-supportrar har i sociala medier skrivit att de vill att HV förlänger med anfallaren.

Vad vill Robin Figren?

– Jag har inte lagt så mycket tankar på nästa år. Jag har försökt ge mig själv så bra förutsättningar som möjligt genom att egentligen koppla bort sådana tankar och bara fokusera på spelet. Vi har ett sjukt viktigt slutspel att koncentrera oss på. Så jag är väl precis lika tråkig som alla andra spelare med utgående kontrakt, det finns inte så mycket att orda om nu och vi får ta det efter säsongen.

Är det så självklart att inte tänka på det nu, det hade ju kunnat vara svårt att inte veta vad man gör om ett par månader?

– Mm, jag hör vad du säger. Och det är som jag har berättat förr också att jag alltid har haft mina kontrakt klara tidigt för att jag vill ha det överstökat och ha det färdigt. Men jag tror att man lär sig det med åldern, ju äldre man blir ju enklare blir det att sortera ut och koppla bort. För mig har det funkat bra den här säsongen att koppla bort just sådana saker som inte har med det på isen att göra. Jag vill fortsätta med det och gå in i slutspelet utan de tankarna. Det är allt jag har att säga.

– Det är skittråkigt, jag vet, men det är det jag kan bjuda på, fortsätter han.

Timrå borta väntar HV71

För Figren väntar närmast en bortamatch mot Timrå. Att hemmalaget kommer sluta sist i tabellen har varit klart ett tag, men säsongen är inte över. Snart väntar ett nervkittlande kval och där vill laget inte kliva in med en trist säsongsavslutning.

Annons

– De gör allt för att komma i ett bra flow inför sitt kval och vi siktar fortfarande uppåt. Vi ska göra allt för att ta sex poäng och sen får vi se hur långt det räcker.

Annons

– De är frejdiga och jag tycker att när vi har mött dem är de svårlästa. Man vet inte riktigt vad man kommer ställas mot byte för byte och de har visat att de kan hantera olika sorters spel. Men vi ska gnugga lite video idag och imorgon (måndag och tisdag) och gå igenom dem. Men det blir väl som alla SHL-matcher, det kommer gå jättefort.

Efter dubbelmötet mot Frölunda är det svårt att veta var HV71 står. Figren tycker att laget gjorde en liten fadäs i Göteborg och att många delar i spelet hackade samtidigt. Under den poängmässigt kämpiga perioden har känslan varit att laget gjort bra insatser, men det var inte fallet i Scandinavium.

– Jag håller med, men det kommer sådana matcher också. Vi får döda lite väl många utvisningar som tar lite väl mycket fysisk kraft och då tar vi några dåliga beslut och Frölunda lyckas hänga sina chanser, det är inte så mycket mer att orda om.

Jnytt-TV: Isac Brännström om konkurrensen och fansens hyllningsramsa: "Det är en fantastisk låt"

Inbäddat innehåll

Läs även:

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan