Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71:s beslut i tränarfrågan

Text: 

HV71 har gjort klart med sitt ledarteam inför kommande säsong. Nu står det klart att Stephan ”Lillis” Lundh förlänger med HV71.

Stephan "Lillis" Lundh blir kvar som huvudtränare i HV71.

Lundh kom till Jönköpingsklubben inför säsongen 2016/17 som assisterande tränare till Johan Lindbom.

Men när Lindbom fick sparken i slutet av november förra året klev Lundh fram och tog över huvudansvaret för laget. En lösning som skulle gälla säsongen ut.

Och nu står det klart att Lundh blir kvar i klubben. Det nya avtalet sträcker sig över ett år.

– Jag är hedrad över förtroendet och det ska bli roligt att fortsätta i klubben som jag trivs väldigt bra i. Nu ska vi göra allt för att det ska bli en riktigt bra vår, säger Lundh i ett pressmeddelande.

Annons

Även den assisterande tränaren Jonas Holmström, som i höstas flyttades upp från klubbens J20-lag, blir kvar i båset. Den assisterande tränaren förlänger sitt kontrakt med två år.

Annons

– ”Lillis” hockeykunskaper är ovärderliga och den vinnarmentaliteten och de erfarenheterna han har är viktiga för oss. Jonas kom in med nya ögon och nya tankar i höstas och är väldigt skicklig med detaljer och individuell utveckling, säger Johan Hult, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

Hult utvecklar för Jnytt:

– Det är en väldigt allsidigt sammansatt tränarkvartett med rätt kompetenser som vi har fått ihop, säger Hult.

– De kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi ser en stor potential och vi tycker det är helt rätt läge för detta innan vi går in i den absoluta slutfasen i den här säsongen. Vi är glada att kunna presentera att det är klart för nästa säsong.

Sportchefen säger att dialogen med tränarna har funnits sedan en tid tillbaka men att klubben ville ge den, till viss del, nykomponerade ledarstaben tid att hitta rätt tillsammans efter att Lindbom entledigades.

Det tycker nu den sportsliga ledningen att den har sett, vilket ligger till grund för de förlängda avtalen.

Missat topp-sex två år i rad

De två kontraktsförlängningarna innebär alltså att HV71 kommer ha sitt nuvarande tränarteam intakt även under nästa säsong då den assisterande tränaren Nicklas Rahm och målvaktstränaren William Rahm redan står under kontrakt.

Samtidigt kommer HV71 att kliva in i nästa säsong med ett tränarteam som till stora delar har varit ansvariga för ett lag som de två senaste säsongerna missat topp-sex och tvingats till åttondelsfinal.

Annons

Annons

Men Hult ser trots de uteblivna resultaten potential i sin tränarkvartett.

– Vi ville ge dem en tid för att se att allt funkade, att de hittade rätt strukturer och fungerade bra tillsammans. Det har vi sett men vi har också sett att det finns en större uppsida och mer att hämta. Och det är personer som är villiga att jobba hårt för att hela tiden bli bättre som enskilda tränare men också som grupp, säger Hult.

Vunnit tre SM-guld

Lundh är en av svensk ishockeys mest välmeriterade tränare. Han har bland annat tre SM-guld, två som assisterande tränare och ett som huvudtränare.

Den 59-årige stockholmaren har bland annat varit tränare i Djurgården, Malmö, Frölunda och IK Pantern innan han kom till HV71.

Holmström var med och förde HV71:s J20 till SM-guld förra säsongen. 46-åringen tog över huvudansvaret för J20-laget säsongen 2015/16. Han har även varit tränare för Tranås i division 1.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan