Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norrahammar

Stor kontroll – förare fick böter

Annons

Hittills under torsdagen har polisen genomfört 17 olika poliskontroller runt om i Jönköpings län. En förare som stoppades i Norrahammar har fått en ordningsbot.

Den här veckan är det en internationell vecka med satsning på trafiknykterhet och polisen lägger därför extra mycket tid på kontroller i trafiken. Närmare 300 förare har hittills i dag fått blåsa i polisens sållningsinstrument för alkohol, samtliga utan anmärkning.

Tre förare, en i Norrahammar och två i Nässjö, har dock fått ordningsböter i samband med kontrollerna. Det ska handla om andra trafikrelaterade brott, men polisens presstalesperson Erik Terneborn känner inte till vad det handlar om för brott.

Annons

Annons

Något trafikrelaterat

– Det kan vara alltifrån olovlig körning till annat som är trafikrelaterat. Men rattfylleri ingår inte i detta, då blir det en polisanmälan, berättar han.

Trafikkontrollerna drog igång 5:45 på torsdagsmorgonen och har sedan dess pågått på olika platser i länet. Vid trafikkontrollen på Barnarpsvägen i Norrahammar fick 49 förare blåsa utan anmärkning och endast en förare fick alltså en ordningsbot för ett trafikrelaterat brott.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy