Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Ny anhalt i HV-backens karriär

Text: 

För drygt ett år sedan gjorde han ett gästspel med en match i SHL för HV71. Ett år senare har han spelat VM med Slovakien, skrivit kontrakt med Washington Capitals och är bofast i HV71. Nu väntar en ny anhalt, i eftermiddag gör 19-åringen sin första slutspelsmatch.

– Äntligen, jag ser fram emot att det ska dra igång, säger han till Jnytt.

Martin Fehérváry ser fram emot slutspelsdebuten.

Den slovakiska backen flyttade till Sverige och började spela i Malmös U16-lag säsongen 2014/15. Han blev kvar i Redhawks i tre år innan han inför förra säsongen valde Oskarshamn och hockeyallsvenskan.

Annons

Annons

Redan under fjolåret gjorde han en match i SHL med HV71 och skrev senare på ett kontrakt med klubben. Efter sommarens NHL-draft signade han för Washington Capitals och är nu på lån i HV. Det är troligt att han inleder nästa höst i Nordamerika och under våren kan det mycket väl bli nytt VM-spel för Slovakien. Men först väntar slutspel med HV i vad som så här långt går att beskriva som en raketkarriär.

– Just nu tänker jag inte alls mycket på Washington utan har fullt fokus på slutspelet. Jag trivs riktigt bra i HV och är väldigt glad att jag valde att spela här. Jönköping är en härlig stad och ett bra ställe att spela hockey på, säger Fehérváry till Jnytt.

Inbäddat innehåll

Förra säsongen blev det åtta matcher för Oskarshamn i deras kval till SHL. Först fem matcher i den så kallade slutspelsserien och sen en trematchersserie mot Leksand. Men 19-åringen själv säger att matcherna som nu väntar är de första "riktiga" slutspelsmatcherna i karriären. Och nog är han förväntansfull. Som 188 centimeter lång och 88 kilo tung är den mer fysiska slutspelshockeyn något som förmodligen bara passar backen bra.

Annons

– Det kommer nog bli lite annorlunda spel jämfört med grundserien, men som du säger så passar det fysiska spelet mig bra, jag gillar verkligen att spela fysiskt.

Annons

– Det kommer bli tuffa matcher mot Rögle, men jag är verkligen glad att det drar igång. Förhoppningsvis kommer vi väl förberedda, fortsätter han.

Vad vill du bidra med?

– Jag försöker vara stark i egen zon och försöker alltid hjälpa mina lagkompisar så bra jag kan där. Jag vill spela så många minuter som möjligt och hoppas kunna hjälpa till i försvaret, det är min roll i laget.

Annons

Annons

Till toppen av sidan