Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Gunnarsson: "Det här stärker oss"

Text: 

ÄNGELHOLM. Han släppte in tre mål tidigt i matchen. Men Jonas Gunnarsson spelade upp sig, precis som laget i stort – och till slut stod HV71 som segrare.

– Det här stärker oss, säger han efter 4-3-segern mot Rögle.

"Jag är jättestolt över hur vi hanterade det", säger HV71-målvakten Jonas Gunnarsson efter 4-3-segern mot Rögle.

Att HV71 skulle gå segrande var svårt att tro efter första perioden. I det läget var Rögle i ledning med 3-0 efter en ursinnig inledning på matchen.

Det betydde att Jonas Gunnarsson tvingades kapitulera tre gånger så långt.

– De kom ut tokladdade och hade publiken i ryggen. Det kändes som att de gick på allt eller inget och de fick några mål med sig, konstaterar Jonas Gunnarsson.

HV71 skulle vända på matchen lika snabbt som Rögle gick upp i en 3-0-ledning. En slutsåld Lindab Arena fick se gästerna ta över helt och hållet i andra perioden, som bjöd på en helt annan matchbild än dess föregångare.

Annons

”Väldigt bra snack”

– Vi hade ett väldigt bra snack, hade ingen panik och sakta men säkert åt vi oss in i det. Vi fick bra utdelning i andra, säger Gunnarsson.

Annons

Matchen avgjordes först i fjärde perioden, då Markus Lauridsen satte målet som tog HV71 till kvartsfinal.

– Det var faktiskt en av de skönaste segrarna med tanke på det sätt som vi hanterade det. Vi hade ett tufft utgångsläge i ett högljutt Lindab. Men vi fick inte panik, vi tokkörde inte utan jobbade på. Jag är jättestolt över hur vi hanterade det, säger Gunnarsson.

Vad fällde avgörandet till er fördel?

– Först och främst berodde det på hur vi hanterade känslorna. Vi gjorde inget annat än det vi ska göra, och det var därför som det tippade över till vår fördel. Vi gnuggade på. Att vi kan vinna stärker oss. Jag är väldigt stolt över vårt lag och hur vi hanterade det.

38 räddningar

Jonas Gunnarsson spelade upp sig efter den tuffa starten och kom totalt upp i 38 räddningar. Flera av dem var helt matchavgörande.

– Jag fick en tuff start på matchen, men i slutspel är det bara vinster som räknas. Därför måste man tänka att varje räddning kan bli viktig. Det är väldigt skönt att vi vände på det. Vi kommer stärkta ur det eftersom vi visade mental styrka, säger han.

Nu väntar seriesegrarna Färjestad i en kvartsfinalserie i bäst av sju matcher.

– Jag har faktiskt inte hunnit tänka på det. Men vi får sätta oss ner och kolla igenom deras matcher, säger Jonas Gunnarsson.

Annons

JnyttTV: Presskonferens med båda lagens tränare och Jnytts utsände reporter om sina tankar om HV71:s avancemang.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan