Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV till kvartsfinal efter rysare

ÄNGELHOLM. HV71 är klart för SM-kvartsfinal efter en imponerande vändning mot Rögle. Trots ett tidigt 0-3-underläge blev det seger med 4-3 efter förlängning. Markus Lauridsen blev oväntad matchvinnare i fjärde perioden.

– Det känns riktigt skönt. Över två matcher är vi värda att gå vidare, säger backen till Jnytt.

Markus Ljungh sträcker armarna i skyn sedan Markus Lauridsen satt det avgörande 4-3-målet i den andra SM-åttondelsfinalen mot Rögle.

Klart för SM-kvartsfinal! HV71:s Nils Andersson, David Gustafsson och Christoffer Törngren jublar efter ett av målen i 4-3-segern i den andra SM-åttondelsfinalen mot Rögle.

Annons

Annons

Eftersom HV71 vann med 4-1 när den här matchserien inleddes i lördags hade Jönköpingslaget möjlighet att kvittera ut kvartsfinalbiljetten vid seger i måndagskvällens drabbning i Lindab Arena.

Rögle, som spelade sin första slutspelsmatch på hemmaplan på 25 år, fick en riktig drömstart på matchen. När bara 39 sekunder hade spelats öppnade Ted Brithén målskyttet när han tog köksvägen och forcerade pucken i mål bakom Jonas Gunnarsson.

I första perioden handlade det mesta om hemmalaget, som ivrigt påhejad av en fanatisk publik satte hög press mot ett HV71 som hade stora problem med spelet i egen zon.

Innan de inledande 20 minuterna var spelade hade Rögle dragit ifrån till 3-0 sedan Daniel Zaar och Daniel Widing gjort varsitt mål.

– De fick ett mål i första bytet och det gav dem energi. Det var uppförsbacke då, men vi pratade ihop oss bra inför andra perioden. Vi hade ett lugn och följde vår matchplan, säger Markus Lauridsen.

Helt annan matchbild

I andra perioden fick vi se en helt annan matchbild. HV71 spelade upp sig betänkligt, tog över mycket av spelet och hämtade upp 0-3 till 3-3. David Gustafsson inledde upphämtningen när han gjorde karriärens första slutspelsmål, Markus Ljungh satte 3-2 på en snabb spelvändning och Christoffer Törngren kvitterade när han rakade pucken i mål från nära håll.

Annons

Annons

– Vi fick energi av målet och tryckte på i andra perioden. Det var kontraster från första, nu var det vi som gjorde tre mål, konstaterar Lauridsen.

Rögle återtog initiativet i en mer avvaktande tredjeperiod, men trots övertag i både skott och målchanser stod sig 3-3 tiden ut.

– I tredje var det ställningskrig. Vi hade några bra chanser att trycka dit den innan vi gick ner oss de sista fem minuterna. Inför övertiden pratade vi ihop oss och tryckte på att vi skulle vara noggranna och fortsätta följa vår gameplan, säger Lauridsen.

”Blir en kul utmaning”

11.34 in i fjärde perioden avgjorde HV71 när Markus Lauridsen skickade upp pucken i krysset efter en spelvändning. Det här var danskens blott andra mål den här säsongen, och det innebär att det var en oväntad matchvinnare som klev fram.

– Det är alltid skönt att göra mål, men egentligen spelar den ingen roll vem som gör dem, säger 28-åringen, som beskriver sitt mål på följande vis:

– Jag såg att de gjorde en turnover och fastnade med tre killar i vår zon. Det gjorde att deras backar hamnade djupt. Jag klappade i isen så att medspelarna skulle veta var jag befann mig. Ljungh slog en jättebra passning, och det var bara för mig att skjuta pucken i mål.

I den stundande SM-kvartsfinalen står seriesegrarna Färjestad för motståndet i bäst av sju matcher. Matchserien inleds i Karlstad på fredag kväll.

– Det ska bli roligt, det blir en kul utmaning för oss. Det är ett bra lag men nu får vi några extra dagar att förbereda oss inför nästa uppgift. Vi får börja om från noll, det är en ny matchserie och vi får ta det därifrån, säger Markus Lauridsen.

Annons

JnyttTV: Presskonferens med båda lagens tränare och Jnytts utsände reporter om sina tankar om HV71:s avancemang.

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan