Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

”Vi åker till Karlstad för att vinna”

Text: 

I morgon är det dags igen. Efter HV:s förlust igår mot Färjestad i Kinnarps Arena har de båda lagen ”stulit” varsin match på bortaplan. Men de som trodde att det var dystert, förbannat och nedstämt i HV71 efter förlusten tror fel.

HV71:s tränare Stephan Lundh är laddad inför tisdagens tredje kvartsfinal.

– Absolut inte. Vi ser fram mot matchen i Karlstad, säger HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

– Det här slutspelet har ju bara börjat. Jag har goda förhoppningar om att vi kan göra något riktigt bra även i morgon, fortsätter HV-tränaren.

Annons

Annons

En viktig faktor för HV är målskyttet. Två mål i Karlstad i fredags och ett mål i Jönköping igår är på tok för dålig utdelning.

HV skapar tillräckligt många målchanser för att göra fler mål, men skärpan i de avgörande lägena saknas.

– Man får inte glömma bort att det är två bra målvakter också. Det såg vi i fredags och det såg vi igen i Jönköping. Men så länge vi skapar chanser tycker jag att det ser bra ut. Men visst ska vi göra fler mål, säger Lundh.

Simon Önerud utgick i den andra perioden igår efter att ha fått ett våldsamt hugg över armen av Oscar Steen i Färjestad, detta i ett läge då HV spelade fem mot fyra.

Simon Önerud tvingades lämna isen för en stund i matchen mot Färjestad efter en slashing från Oskar Steen.

Önerud kom tillbaka till den tredje perioden och är spelklar även till morgondagens match.

Om smällen säger ”Lillis”:

– Jag tycker att fyra par ögon borde ha sett vad som hände på isen. Nu får vi se vad som händer inför nästa match. Det kan mycket väl bli så att man tittar närmare på den här situationen.

I övrigt åkte HV inte på några nya skador.

Trion Alexander Ytterell, Joakim Andersson och Felix Sandström saknades och det är oklart om någon av dem spelar i tisdagsmatchen.

Annons

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan