Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

"Gäller att vara redo"

Text: 

När HV71 vann match 1 i Karlstad räddade Jonas Gunnarsson 36 av 37 skott. När det nu är kvitterat i matchserien har HV-målvakten en nyckelroll i kvällens match, han måste vara bra för att laget ska vinna.

– Formen känns bra, säger han till Jnytt.

Jonas Gunnarsson måste vara en av HV:s bästa spelare om laget ska vinna i Karlstad.

Även om HV-försvaret gjorde en i det närmsta perfekt insats mot Färjestad i Karlstad i första kvartsfinalen så ställdes Jonas Gunnarsson inför ett antal luriga lägen. Och burväktaren gjorde en storstilad insats i kassen, något han var tvungen att göra för att ge sitt lag chansen att vinna matchen.

I kvällens match är det samma förutsättningar. Jonas Gunnarsson måste vara en av bortalagets bästa spelare om laget ska vinna, precis som Markus Svensson var för Färjestad i söndags.

– Jag strävar efter den nivån hela tiden, och vi vet att de kommer gå lite hårdare på hemmaplan. Så det gäller att vara redo, säger Gunnarsson till Jnytt.

Annons

Annons

Vad säger du om dina egna insatser i kvartsfinalerna?

– Det har känts bra ända sedan slutspelet startade. Formen känns bra och det är kul.

De båda giganterna och slutspelsrivalerna HV71 och Färjestad har bjudit hockeypubliken på det många hoppades på. Heta känslor, tryck i närkamperna och en ständig känsla av att lagen helt enkelt inte gillar varandra.

Om det är orkanstyrka på draget vid isen under matcher går det att beskriva HV:s måndagsträning som en vårvarm lunchbris. Träningspasset på is var slut en knapp halvtimma efter att det hade börjat.

– Det handlar bara om att spola ur kroppen för att nollställa. Att vara ute i 20-25 minuter. Det blir inga långa träningar nu, utan ut-nollställ-flytta fokus till matchen imorgon, säger Gunnarsson.

Vad gör du för att nollställa mentalt?

– Det blir lite mentalt även av att kliva på isen. Då kan man se det som sitt senaste ispass, man städar av gårdagens match lite. Oavsett om det blir vinst eller förlust så går man vidare, det är det det handlar om just nu.

"Det gäller att vara förberedd på att det kan bli en lång serie".

Lagen har varsin seger efter två matcher. Det mesta talar för att matchserien kommer bli lång. I söndagstillställningen hade HV71 med stor sannolikhet vunnit matchen med något bättre effektivitet framför FBK-kassen.

Annons

Annons

Samtidigt svarade Markus Svensson för ett par högklassiga räddningar. Ikväll är det Jonas Gunnarsson som lär stå i blickfånget, fortsätter målvakterna storspela är det något som ytterligare förstärker känslan av att det är en lång matchserie att vänta.

– Det är väldigt klyschigt, men det gäller att ta en match åt gången, så får vi summera sen i efterhand. Det gäller att nollställa oavsett om det blivit vinst eller förlust och vara redo inför nästa fight. Det gäller att vara förberedd på att det kan bli en lång serie, avslutar Gunnarsson.

Annons

Annons

Till toppen av sidan