Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Slukhålet lagat – väg öppen igen

Bilden är en temabild.

Annons

Förra veckan upptäcktes ett stort hål i vägbanan på väg 195 i närheten av Habo. Vägsträckan har varit avstängd sedan dess, men strax innan klockan 23 på onsdagen kunde vägen öppnas igen.

Det stora hålet upptäcktes förra veckan och vägen fick stängas av. Det var en trasig vägtrumma som orsakade hålet.

– Det händer några gånger per år runt om i landet. Men sedan kanske det inte märks på samma sätt på en mindre väg som på en sådan här stor väg där det är mycket trafik. På 195:an påverkar det fler då många får köra en annan väg. Men just trummor finns det ju på jättemånga ställen, berättade trafikverkets presskommunikatör Katarina Volfram i fredags.

Annons

Annons

En stund senare visade det sig att det fanns ytterligare en trasig trumma i närheten och den fick också bytas ut. Inledningsvis var tanken att vägen skulle öppna under onsdagen, men Trafikverket behövde ytterligare tid på sig. Strax innan klockan 23 meddelades det att vägbanan återigen är fullt framkomlig.

Läs även:

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy