Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Beskedet: Gör comeback i kväll

Text: 

Spela – eller inte spela i kväll? Det har varit frågan för Martin Thörnberg. Efter förmiddagens matchvärmning kom beskedet.

– Han spelar, det är självklart, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh inför den fjärde kvartsfinalen mellan HV71 och Färjestad.

Martin Thörnberg var med på isen under torsdagsförmiddagens matchvärmning. Efteråt kom beskedet att han är tillbaka i spel.

Annons

Annons

HV71:s lagkapten Martin Thörnberg kom inte till spel i det tredje kvartsfinalmötet mellan Färjestad och HV71 i tisdags. Lagkaptenen fick en smäll i matchen i söndags och följde inte med laget upp till Karlstad.

Utsikterna om spel i match fyra har varit goda, och Thörnberg fanns med på isen under matchvärmningen.

Efteråt kom beskedet som alla HV-fans vill höra.

– Han spelar. Det är självklart, jag har inte ens frågat honom. Han är tillbaka i kedjan med (Markus) Ljungh och (Simon) Önerud, meddelar Stephan Lundh.

Vad betyder det att han är tillbaka?

– Jättemycket. Han är vår kapten och har det här med kravbild. Han har varit med och hängt upp fyra flaggor här, så han vet vad som krävs.

”Vi har ett bra lag”

Det blir däremot inget spel för Alexander Ytterell, som dras med en överkroppsskada och som missat de två senaste matcherna.

Annons

– Han är inte klar för spel än, men hur statusen är med hans skada vet jag inte, säger Lundh.

Annons

Jonas Gunnarsson fortsätter i mål och Johan Johnsson inleder matchen som extraforward.

Att HV71 har skaffat sig en 2-1-ledning i matcher har en ganska enkel förklaring, enligt Lundh.

– Vi har ett bra lag och vet om det. Det har varit upp och ner under säsongen. Vi har spelat bra mot bra lag och det handlar om att upprepa det, konstaterar han.

Koppla rejält grepp

HV71 har möjlighet att koppla ett rejält grepp om en semifinalplats inför en slutsåld Kinnarps Arena.

– Jag vill se att vi är med från start och att vi har beredskap. De kommer att gå ut hårt och det gäller att vi svarar med samma sak. Vi gjorde en bra insats i två perioder här hemma i söndags och det känns som att vi vet vad vi ska göra, säger Stephan Lundh, som inte ser detta som en vägskälsmatch.

– Jag ser det inte riktigt så. Det här är match fyra och vi tittar inte längre fram än så.

Assisterande tränaren Jonas Holmström saknades under matchvärmningen. I hans ställe fanns spelarutvecklaren Per Johansson med på isen.

Läs även:

Annons

Annons

Till toppen av sidan