Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV-stjärnans egna ord om flyttryktena

Text: 

Hans kontrakt sträcker sig även över nästa säsong. Trots det kan Markus Ljungh vara förlorad för HV71.

– Jag vill lägga allt det åt sidan nu, säger han till Jnytt om de senaste flyttryktena.

Markus Ljungh kan vara förlorad för HV71, trots att hans kontrakt sträcker sig över nästa säsong.

Enligt Sportbladet jagas den 28-årige centern av klubbar i ryska KHL och schweiziska NLA.

Agenten Johan Altberg bekräftar i ett sms till Sportbladet att lag i båda ligorna har visat intresse.

”Mer än så vill jag inte kommentera”, skriver han.

Ljungh själv fick bemöta uppgifterna efter fredagsförmiddagens isträning i Kinnarps Arena.

– Just nu känner jag inte för att kommentera det. Jag vill lägga allt det åt sidan nu. Tankarna är bara på det här slutspelet, det är agenten som får föra min talan i sådana här lägen. Det blir alltid snack om man har lyckats och varit med om en bra säsong. Men nu är det som sagt bara fokus på spelet och att ta oss så långt vi kan, säger han.

Annons

Annons

Personligt rekord

Markus Ljungh, som fick sin hockeyfostran i Västerås, skrev på för HV71 inför innevarande säsong efter sex år i Djurgården och har gjort en poängmässigt stark säsong. På de 52 grundseriematcherna noterades han för 16 mål och 24 målgivande framspelningar, vilket är nytt personligt rekord.

I det pågående SM-slutspelet har det dock gått tyngre för Ljungh, som har bidragit med ett mål och en assist på sex matcher.

– Nu är det tajta matcher och då kan vi önska oss lite mer offensivt från vår kedja. Det är hårt jobb som gäller i varenda match. Vi spelar bra defensivt men offensivt får vi steppa upp och vara ett starkare hot än vi varit, säger Ljungh, som på slutet har bildat kedja med Martin Thörnberg och Simon Önerud.

HV71 förlorade med 1-3 i torsdagens hemmamatch och tog inte chansen att koppla ett rejält grepp om en semifinalplats.

– På något sätt måste vi inse att det står 2-2 i matcher mot laget som vann serien. Samtidigt finns det en besvikelse över att vi inte har tagit fördel av bortasegrarna på ett bättre sätt. Det finns en besvikelse men vi får göra om det till tändvätska, säger Ljungh.

”Vet vad vi kan”

På lördagen vänder den här matchserien tillbaka till Löfbergs Arena – där HV71 har två raka segrar.

– Vi vet vad vi kan och har vunnit där tidigare. Det är ny match i morgon och vi har ingen tid att älta förluster för mycket nu när det är match varannan dag. Det är en jämn serie och det är små detaljer som krävs för att vi ska få fördel, säger Markus Ljungh.

Annons

Vad är det ni behöver förbättra?

– Fem mot fem-spelet är bra, precis som disciplinen. Vi tar inga onödiga utvisningar och klarar av det de försöker göra varje match. Vi är kyliga när de spelar fult. Men vi behöver få in mål i powerplay, kan vi göra det blir vi farliga. Vi kan även sätta högre press på deras backar.

Annons

Hur skiljer sig slutspelsmatcherna från grundserien?

– Det blir alltid ett fulare spel när det är slutspel. Domarna tillåter mer och det blir ofta smådetaljer som avgör. Det ställs mer på sin spets. Det är tajtare där ute och boxplay och powerplay blir avgörande, därför gäller det att vara redo mentalt hela tiden. Vi får inte grubbla över det som varit utan se fram emot matchen som kommer.

JnyttTV: Hör vad Didrik Strömberg säger inför kvartsfinal 5.

Inbäddat innehåll

Läs även:

Annons

Annons

Till toppen av sidan