Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71:s hopp - ny bortamatch

Text: 

Fyra matcher – och lika många segrar för det gästande laget. Hemmaplansfördel har blivit bortaplansfördel när HV71 och Färjestad möts.

– Vi behöver inte bjuda på något publikmässigt, säger assisterande tränaren Nicklas Rahm inför lördagens femte kvartsfinal.

HV71-tränaren Stephan "Lillis" Lundh drar upp riktlinjerna på fredagsträningen.

Alexander Ytterell tränade på fredagen men är inte aktuell för spel i kvartsfinal 5.

Annons

Annons

Efter torsdagskvällens 3-1-seger för Färjestad i Kinnarps Arena vänder nu den här jämna och högintressanta kvartsfinalserien tillbaka till Löfbergs Arena för match fem.

HV71 tog inte chansen att gå upp i en 3-1-ledning i matcher, trots hemmaplan och en 1-0-ledning.

– Det finns både gott och mindre gott att ta med sig. Vi gjorde många bra saker men det finns utmaningar att jobba med. Jag tycker att första och tredje var bra perioder. Vi mötte ett aggressivt Färjestad men hanterade det på helt okej sätt även om vi naturligtvis kan öka vår aktivitet i våra utspel och på så sätt få bättre ingångar, säger Nicklas Rahm.

– Som helhet var det inte vår bästa match i serien. Försvarsmässigt var det helt okej, men vi har vissa saker som vi kan jobba på. Det går i vågor under en lång matchserie och det får man också hantera.

”Gott mod där också”

Vad är det framför allt som kan bli bättre?

– Powerplay, det ser väl alla. Det var det som kunde vända matchen och vinna den åt oss. Men vi måste se att vi har möjligheter att avgöra och är vid gott mod där också. Vi satte Färjestad i en sits där de tog mycket utvisningar, men då måste vi också straffa dem i powerplay. Vi hade mycket chanser i fem mot fem också, och jag tycker att vi kunde kvittera eller avgöra där med.

Annons

Fyra matcher har som sagt resulterat i lika många segrar för det gästande laget. Hemmaplansfördel har snarare blivit bortaplansfördel.

Annons

– Det finns en viss form av press att man vill leverera och göra något extra inför hemmapubliken. Motståndarna är nöjda med de mindre grejerna, att det inte ska vara så flashigt utan enkelt och rakt och det ska vi ta med oss den här gången. Vi behöver inte bjuda på något publikmässigt. Vi ska spela på deras hemmaplan med vårt sätt att spela bortaspel, säger Rahm.

Får vänta på comeback

Finns det några nya kort att spela ut så här långt in i en matchserie?

– Det finns alltid lite spela på. Vi lär känna deras lag och har sett en del brister och svagheter som vi ska använda till vår fördel i morgon.

HV71 mönstrar en närmast skadefri trupp. Alexander Ytterell tränade på fredagen men får vänta ytterligare på sin comeback.

– Han är någon match bort, annars är vi vid gott mod. Många är friska och vill tävla om platserna. Vi har en bred trupp just nu, det kommer ner till här och nu att leverera på isen, säger Nicklas Rahm, som både är revanschsugen och förväntansfull.

– Det gäller att hantera de bra känslorna, jobba med dem och att se möjligheterna. Vi har chans att ta en match i morgon (läs: i dag) och att avgöra på måndag. Nu är det bäst av tre och vi har chans att ta ner ligans bästa lag. Det är ganska mycket mer press på dem än på oss.

JnyttTV: Hör vad Didrik Strömberg säger inför kvartsfinal 5.

Inbäddat innehåll

Läs även:

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan