Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

”Vi är redan revanschsugna”

Text: 

117 minuter och en sekund. Så lång tid tog det innan den femte SM-kvartsfinalen mellan Färjestad och HV71 avgjordes. Det gjorde matchen till den näst längsta någonsin i SM-slutspelet.

– En rolig match att spela, men surt att torska, säger tvåmålsskytten Sebastian Wännström till Jnytt efter 2-3-förlusten.

HV71 förlorade i den femte kvartsfinalen mot Färjestad, som avgjorde 17.01 in i sjätte perioden.

Sebastian Wännström gjorde HV71:s båda mål i matchen.

Annons

Annons

Sebastian Wännström var den som såg till att den här matchen överhuvudtaget gick till förlängning. Blott 20 sekunder återstod av tredje perioden när han skickade pucken i mål längs isen och kvitterade till 2-2.

Därefter skulle lagens supportrar få slitas mellan hopp och förtvivlan i nästan ytterligare tre perioder.

Färjestad trodde att de hade satt det avgörande målet i fjärde perioden, men målet dömdes bort på grund av spelare i målgården. HV71:s spelare hade gått ut i omklädningsrummet och börjat ta av sig kläderna, men de fick återvända till isen.

Matchen fortsatte och fortsatte utan att det föll något mål.

Det avgörande målet kom först 17 minuter och en sekund in i sjätte perioden, vilket gjorde det här till den näst längsta matchen i SM-slutspelets historia. Jens Westin erövrade puck och skickade in pucken högt i mål bakom en storspelande Jonas Gunnarsson.

Annons

Annons

Hade matchen pågått i ytterligare två minuter och 15 sekunder hade det varit den längsta någonsin.

– Jag har inte lirat, så det är ganska lugnt med mig. Det var en fantastisk match ända in i de sista sekunderna. I dag kom vi upp i kampvilja, båda lagen hade lägen att avgöra. Det finns energi för en match till, vi ska skaka av oss den här snabbt som tusan, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh till C More kort efter matchen.

”Har inte summerat matchen”

Sebastian Wännström kan inte sätta fingret på vad som avgjorde till Färjestads fördel.

– Vi har inte summerat matchen än, vi ska göra det senare i kväll eller i morgon. Det gick lite fram och tillbaka. Vi var lite mer pressade men vi höll dem på utsidan. Vi har bra trygghet i vårt spel och kände att vi kunde ha avgjort när lägena kom, säger han.

Hur var det att spela den här matchen?

– Det var en rolig match även om det var trist att torska. Vi hade bra energi i laget, det var inga problem att det blev så många övertidsperioder.

Hur laddar man upp för att ha ork kvar?

– Man fyller på med sportdryck och äter bananer och så. Det tar på krafterna även om vi är bra tränade.

Sebastian Wännström gjorde båda HV71:s mål. Det första kom i början av andra perioden när han pricksköt upp pucken i plockhandskrysset.

Men de båda målen var klen tröst efter det snöpliga slutet.

– Just nu bryr jag mig inte ett dugg om det. Det är klart att det är bra att kunna bidra men det är trots allt laget som räknas, säger han.

Annons

Kan avgöra på måndag

Wännström fanns inte ens med i matchtruppen i den senaste matchen, men den här gången fick han nytt förtroende och bildade kedja med Joakim Andersson och Mattias Tedenby.

– Att inte få spela har varit något nytt för mig, det är inget jag har varit med om tidigare. Jag har fått bita ihop och försöka vara redo när chansen kommer eftersom alla spelare behövs i ett långt slutspel, säger han.

Hur har du hanterat det?

– Det gäller att träna på extra, tänka positivt och se till att vara redo. Det är ett skönt gäng och ett bra lag. Alla spelare behövs och måste vara delaktiga i ett långt slutspel.

Match sex spelas i Kinnarps Arena på måndag. Då kan Färjestad bli klart för semifinal, medan HV71:s säsong kan ta slut.

– Vi är revanschsugna redan nu, det är inget snack om det. Vi ska komma ut med full fart i Kinnarps Arena, det blir roligt, säger Sebastian Wännström.

Annons

Annons

Till toppen av sidan