Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

"Är besviken - men stolt över laget"

Text: 

KARLSTAD. HV71 förlorade med 2-3 i den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Färjestad. Därmed är säsongen över.

– Jag är grymt besviken men känner samtidigt stolthet, säger vikarierande lagkaptenen Simon Önerud.

HV71:s målvakt Jonas Gunnarsson släpper in 2-1-målet som Färjestads Michael Lindqvist gjorde. Jönköpingslaget fick se sig besegrat med 2-3 och är utslaget ur SM-slutspelet.

Andreas Thuresson, Didrik Strömberg och Stephan "Lillis" Lundh lämnar isen i Löfbergs Arena med tunga skär och kliv.

Annons

Annons

Förutsättningarna var glasklara inför den sjunde och avgörande kvartsfinalen mellan Färjestad och HV71: Vinnaren skulle avancera till semifinal medan det förlorande laget hade spelat färdigt för säsongen.

Värmlänningarna var det bättre laget, vann skotten med 31-14 och segern var odiskutabel.

Färjestad gick upp i ledning vid tre tillfällen. HV71 var under långa stunder satta under press men reste sig och kvitterade två gånger. Men inte en tredje.

Färjestad var tillbakatryckt i slutminuten men redde ut stormen, vann den här matchen med 3-2 och kvartsfinalserien med 4-3 i matcher.

”Tajt och jämn serie”

– Det var en grymt tajt och jämn serie som avgjordes på en match. I dag var de bättre än oss och vann rättvist. Vi hade behövt komma upp något hack för att ta detta till semifinal. Färjestad ska ha en eloge, de har ett bra lag och är värda att gå vidare, säger Simon Önerud med tom blick.

– Det är en tomhet så klart. Vi hade mer att ge, vi var inte färdiga här. Men på något sätt är jag ändå stolt över alla grabbarna, ledarna och laget.

Annons

HV71 och Färjestad bjöd stundtals på slutspelshockey av bästa märke och den här kvartsfinalserien har haft det mesta som en hockeyälskare kan önska.

– Det har varit en rolig matchserie. Det har varit tufft men samtidigt har de fått rätta sig efter oss. De har inte spelat samma spel som i grundserien utan de har fått anpassa sig och spela mer fysiskt och inte med fart. Vi neutraliserade dem, säger Önerud.

Annons

Svackor ställde till det

HV71 har bara lyckats ta sig förbi kvartsfinal vid ett tillfälle de nio senaste säsongerna – och det var guldåret 2017.

Ni hade målet att sluta topp fyra och slåss om guldet. Är det ett misslyckande att ni inte når längre?

– Vi siktar alltid på att vinna. Jag är grymt besviken men känner samtidigt en stolthet över gruppen, vi spelade vår bästa hockey i slutspelet. Det var grymt tajt och små marginaler över sju matcher. Till slut vann det bästa laget men vi var inte långt ifrån.

HV71 föll med flaggan i topp. Det var egentligen två rejäla svackor under säsongen som ställde till det och gjorde att Jönköpingslaget fick möta seriesegrarna redan i kvartsfinal.

– Det är klart att vi siktade högre upp än åtta. Vi såg oss inte som sådana underdogs mot Färjestad, utan vi visste att vi kunde mäta oss med dem, säger Simon Önerud, som är sliten efter en lång säsong.

– Jag har fått ta ganska mycket stryk och är öm i kroppen. Men jag har gett en del också.

JnyttTV: Hör vad tränaren Stephan "Lillis" Lundh säger efter uttåget.

Annons

Inbäddat innehåll

Inbäddat innehåll

Läs även:

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan