Annons

Annons

Annons

Längdåkning

Doldis från Jönköping ny landslagschef

Jonas Peterson, med ett förflutet i Hallby, blir ny landslagschef inom svensk längdåkning efter Rikard Grip.

– Känns enormt stimulerande och utmanande, säger han.

Jonas Peterson, 44, som tar över som förbundskapten för skidförbundet efter Rikard Grip.

På onsdagen kom beskedet att Jonas Peterson blir ny landslagschef efter Rikard Grip som slutar efter nio år som förbundskapten och landslagschef.

44-åringen, med rötterna i Jönköping, är en doldis i sammanhanget. Som aktiv nådde han som bäst 16:e plats i SM och kom 39:a i Vasaloppet. De senaste åren har han varit tränare, ledare och ordförande i Borås Gif. Tidigare har han också varit vd för ett sportklädesföretag.

Annons

Annons

– Skidåkning är mitt livs passion och det här uppdraget känns enormt stimulerande och utmanande på många sätt. Jag elitsatsade själv under många år och har efter skidkarriären haft spännande yrkesroller som är tätt knutna till skidor, säger han till Svenska skidförbundets webbplats.

”Hjärta och engagemang”

Kontraktet sträcker sig över två år, med option på ytterligare två år.

– Vi ville ha en person med bakgrund inom längdskidsporten samtidigt som vi såg en fördel med att komma in med nya ”ögon”. Detta uppfyller Jonas Peterson. Han har erfarenhet av att leda stora organisationer, samt att jobba övergripande med strategiska frågor. Han har en kommersiell bakgrund och ett stort hjärta och engagemang för idrotten. Han kommer kunna bidra mycket till vår verksamhet, säger förbundets längdchef Johan Sares till samma sajt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan