Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Här invigs nya barnavdelningen

Annons

På torsdagen var det invigning av en ny barnavdelning på Sjukhusbiblioteket Ryhov.

Glänta, som är namnet på den nya barnavdelningen, ligger i en öppen yta utanför Sjukhusbiblioteket Ryhov. Avdelningen är en del i ett nytt arbetssätt för att möta barnen i bibliotekets verksamhet. Tio barn har fått önska och tycka till om bland annat böcker, aktiviteter och möbler i den nya delen.

Annons

Annons

– Förutom den fysiska lokalen som vi utformat i samarbete med Bild och form gestaltning, kommer vi att pröva nya aktiviteter som kan vara uppsökande. Det kan vara till exempel högläsning på lekterapin eller på barn- och ungdomsmedicinska kliniken, säger bibliotekschef Åsa Zetterling i ett pressmeddelande.

Barnbiblioteket vänder sig både till barn som själva är patienter och barn som besöker sjukhuset som anhöriga. Avdelningen kommer vara tillgänglig även utanför den tid som biblioteket är bemannat.

Regionråd Rachel de Basso (S) förrättade invigningen. Här överlämnar hon en blomma till Åsa Zetterling, bibliotekschef.

Torsdagens invigning förrättades av Rachel de Basso (S), ordförande i nämnden för folkhälsa och sjukvård. Det var Anna Kristoffersson, sex år, som tillsammans med sjukhusclownen Lotten Sjönneby, alias Doktor Lowe, fick klippa bandet.

På programmet stod också sång och musik.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy