Annons

Annons

Annons

Vill införa kameraövervakning

Text: 

Sverigedemokraterna vill sätta upp övervakningskameror på utvalda platser i Jönköping. Syftet är att det ska öka tryggheten i samhället och förebygga brottslighet.

”Det har de senaste åren inträffat flera grova brott i Jönköping, bara förra året så hade vi 53 anmälda våldtäkter. Detta är något som vi måste se på med största allvar”, skriver partiets Lizette Bülow i en motion till kommunfullmäktige.

Annons

Annons

Nu vill hon att kommunen i samråd med lokalpolisen utreder möjligheter och förutsättningar för kameraövervakning på utvalda platser i Jönköping. Hon vill också att kommunen ansöker till länsstyrelsen om att få sätta upp kameraövervakning vid de områden som polisen anser är i störst behov av dem.

Ett vanligt argument mot kameraövervakning är att dessa inkräktar på den personliga integriteten, men Bülow menar att de som inte håller på med olaglig verksamhet inte behöver oroa sig.

”Enligt lagen om allmän övervakning kan man få tillstånd för kameraövervakning om intresset för övervakningen väger tyngre än enskilda personers intressen av att inte bli övervakad”, skriver hon i sin motion.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan