Annons

Annons

Annons

Cupen växer – går mot rekord

Första året deltog 47 lag. I fjol var det dubbla. När Kabecupen i sommar går för tredje gången är målsättningen att 176 lag, från hela Jönköpingsområdet, ska vara på Kabevallen i Tenhult den 15 juni. En stor anledning uppges vara att cupen är kostnadsfri.


– Vi vill ge alla möjlighet att vara med, oavsett ekonomi, bakgrund eller andra faktorer. För oss är även alla barnen vinnare och därför får också alla en guldmedalj efter avslutat spel, säger Mattias Fejes, cupansvarig i Tenhults IF.


Bild från förra årets upplaga av Kabecupen

Efter många år utan en egen ungdomscup valde föreningen att starta en ny 2017.

– Tenhults IF vill var en förening för alla och en mötesplats för barn och ungdomar med olika bakgrunder, ekonomi och kön. Med Kabecupen ville vi dels skapa en samlingspunkt i samhället med fotbollen som gemensam nämnare, dels att barn och ungdomar från olika områden i regionen skulle få uppleva Tenhult som landsbygdsort, säger Fejes i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Genomslaget var stort och cupen, som är för barn mellan sju och nio år, blev uppskattad. Efter det första året 2017 var det i stort genomgående positiva reaktioner, vilket gjorde att satsningen gick vidare med ökat kraft.

– Intresset att vara med var så pass stort att vi bjöd in 80lag i stället för 47 året innan. De platserna fylldes snabbt och till slut fick vi utöka med tio ytterligare för att få plats med alla som var intresserade. Även då hörde vi nästan enbart positivt om cupen, så därför har vi valt att utöka den ytterligare till i år, säger Fejes.

Till sommaren har föreningen bjudit in hela 176 lag att delta i cupen och de flesta klasserna är redan fulla – med flera månader kvar till att spelet är i gång.

– Det är otroligt kul och ett kvitto på att vi har lyckats bra tidigare år, säger Fejes.

Under cupdagen, som i år är den 15 juni, räknar Tenhults IF med omkring 5 000 personer på Kabevallen. Där kommer besökarna, utöver fotbollsmatcherna, bland annat också få testa på speed shooting, hoppa hoppborg och skjuta straffsparkstävlingar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan