Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Här är HV-stjärnans nya klubb

Text: 

Jokerit. Det blir ny klubbadress för Mikko Lehtonen, som lämnar HV71.

Från HV71 till Jokerit. Backen Mikko Lehtonen har gjort klart med ny klubb.

Redan i januari rapporterade Jnytt om att NHL-klubbar har spanat på Mikko Lehtonen och att backen därmed kunde vara förlorad för HV71.

Annons

Annons

Den skicklige backen svarade för 24 poäng under grundserien och ytterligare fem under slutspelet. Han har under hela säsongen varit en stöttepelare i sitt HV71 och haft mest istid av samtliga spelare.

Direkt efter den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Färjestad meddelade 25-åringen, precis som Sebastian Wännström, att han inte blir kvar i HV71.

"Internationell toppspelare"

– Sanningen är att jag inte kommer stanna här. Men vi får se vad som händer. Jag vet inte riktigt än. Det finns lite olika möjligheter, sade han till Jnytt då.

– Jag har älskat att spela här. Så det känns lite tufft just nu. Jag är lite upprörd eftersom den här matchen var min sista match. Det är en fantastisk klubb och jag har känt mig som hemma här.

På tisdagen stod det klart att karriären fortsätter i den finländska KHL-klubben Jokerit. Kontraktet sträcker sig över två säsonger. Det meddelar klubben på sin webbplats.

– Lehtonen är en internationell toppspelare som rör sig bra, spelar aktivt och effektivt framför mål. Han är redo att spela sin bästa hockey i Jokerit och vi är riktigt nöjda över att han ansluter till vårt lag, säger klubbens general manager Jari Kurri.

Mikko Lehtonen kommer till ett Jokerit som slutade fyra i KHL:s västra division men slogs ut redan i slutspelets första runda.

Annons

Annons

Till toppen av sidan