Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Hult om truppen: "Finns hål att fylla"

Text: 

Hela åtta spelare lämnar HV71 efter den nyss avslutade säsongen. Och nu ska nästa säsongs trupp snickras ihop.

– Det finns en del hål att fylla, tydliga roller som vi vill få in i laget, säger sportchef Johan Hult.

Robin Figren är en av åtta spelare som lämnar HV71.

HV71:s säsong tog slut efter 2-3-förlusten i den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Färjestad. Kort efter matchen meddelade Mikko Lehtonen och Sebastian Wännström att de inte blir kvar i klubben.

På tisdagen meddelade HV71 att åtta spelare från säsongens trupp inte blir kvar i klubben.

Spelarna det handlar om är Sebastian Wännström, Kristofer Berglund, Anton Bengtsson, Robin Figren, Isac Brännström och Mikko Lehtonen. Dessutom ansluter Martin Fehèrváry och Felix Sandström till sina respektive NHL-organisationer som de varit utlånade ifrån.

Annons

– Det är alltid ett vemod de här dagarna, dels efter en säsong som slutade snöpligt och sen samtidigt att det blir en viss ruljangs i truppen. Några av de här spelarna hade jag gärna sett blev kvar i klubben, säger Johan Hult, till Jnytt.

Annons

Vilka av spelarna hade du velat ha kvar?

– Det finns vissa som vi hade velat ha kvar. Nu blev det inte så och vilka det är kommer jag inte gå in på, det är sådant som sköts internt.

Målvaktssidan spikad

Johan Hult berättar att det finns ett antal nyförvärv klara. Vilka det är och när de presenteras vill han inte avslöja. Men sportchefen berättar att det fortfarande finns en del pusselbitar kvar innan truppusslet är löst.

– Det som är klart är målvaktssidan. Bakom Gunnarsson och Åhman har vi Hugo Alnefelt som är ett bra prospekt. Adam (Åhman) har gjort det fantastiskt bra i Oskarshamn i år under sitta första år på seniornivå.

– Sen finns det hål att fylla. Tydliga roller som vi vill få in. Vi tycker att vi har haft ett stabilt försvarsspel i grund och botten. Det vi vill utveckla är vår offensiv, kreativa spelare behövs. Vi har en spelidé där vi vill jobba med skridskostarka spelare, spelare som är bekväma med pucken. Det är saker som går hand i hand, säger Hult.

Sportchefen berättar att HV71 vill bygga ett framgångsrikt lag. Ett lag som inte är beroende av att en eller två toppkedjor drar laget poängmässigt.

– Sen är det alltid lyckat att hitta en drivande förstakedja som får en viss kemi. Men du kommer aldrig kunna lägga en offensiv helt på en eller två formationer. Vi kommer vara beroende av att flera kedjor producerar.

Annons

Om Alexander Ytterell stannar eller lämnar är i skrivande stund oklart. HV71:s trupp består i nuläget av fyra backar och elva forwards.

– Vi får se inom det närmaste när vi kan presentera någon spelare, avslutar Johan Hult.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan