Annons

Annons

Annons

Fotboll

Här är klubbarnas nya satsning

Text

Assyriska gör en helhjärtad satsning på ungdomsfotbollen samtidigt som IFK Öxnehaga vill ta ett större socialt ansvar. De två klubbarna presenterade de nya formerna för sitt samarbete på torsdagskvällen.

Gabriel Remmo från Assyriska IK och Hamoudi Jaber från IFK Öxnehaga presenterade klubbarnas nya samarbete under torsdagen.

I det nya samarbetet kliver Assyriska in och tar över samtliga lag för den mer organiserade ungdomsfotbollen. Det innebär i skrivande stund fem pojklag i seriespel och två flicklag som ännu inte påbörjat seriespel.

Annons

Annons

Satsningen är i det långa loppet, bland annat, ett led att ta fram talanger och spelare till klubbens representationslag.

– Nu vill vi göra det här fullt ut under Assyriskas flagg, säger Assyriskas ordförande Gabriel Remmo.

Ungdomsverksamheten kommer fortsatt att bedrivas på IFK Öxnehagas planer vid Öxnegården. Assyriska hyr in sig hos föreningen.

Klubben har också rekryterat två nya personer som kommer att ta ett grepp om ungdomsfotbollen.

Ungdomssektionen och a-lagssektionen har separata budgetar.

Satsar på spontanfotboll

IFK Öxnehaga kommer i stället att lägga större fokus mot att satsa på spontanfotboll.

– Vi vill locka barn och ungdomar som både är verksamma i föreningar i dag men även de som inte är verksamma i någon förening, säger Hamoudi Jaber från IFK Öxnehaga.

IFK kommer att slussa de ungdomar som vill spela mer organiserad fotboll till Assyriska. Föreningen kommer inte att starta någon konkurrerande verksamhet oavsett om spontanfotbollen blir en succé.

Det finns även utrymme för att driva spontanspel inom andra idrotter som bandy och basket, säger Jaber.

Klubben kommer också att inrikta sig mer mot sociala insatser på Öxnehaga som nattvandring.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan