Annons

Annons

Annons

Förslaget: Så ska tryggheten öka

Text: 

I en motion till kommunfullmäktige skriver Lizette Bülow (SD) att partiet önskar utökad belysning på offentliga platser i Jönköping. Detta för att skapa mer trygghet bland stans invånare.

Sverigedemokraterna vill se ökad belysning på offentliga platser i Jönköping.

Sverigedemokraternas Lizette Bülow skriver i en motion att fler och fler vittnar om att de känner sig otrygga i samhället. För att motverka detta anser hon att Jönköpings kommun ska utöka belysningen på offentliga platser, såsom parker, torg och mörka gator.

Annons

Annons

”Vi har tidigare sett hur elever från utbildning för ljussättare på Jönköping University har gjort snygga ljussättningar på till exempel Östra kyrkogården och Liljeholmsparken” skriver hon i sin motion.

Önskar samarbete

Nu önskar Lizette Bülow se ett samarbete mellan kommunen och ljusdesignprogrammet på tekniska högskolan, där studenterna kan få göra projektarbeten ute i de mörka miljöerna.

”Kan vi kombinera bättre upplyst med kreativt snygg belysning så kan det bidra till ökat genomflöde av människor på dessa offentliga plaster. Vilket i sin tur kommer att ytterligare öka tryggheten för våra medborgare”, skriver hon.

Inbäddat innehåll

Läs mer:

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan