Annons

Annons

Hastigheten sänks på flera vägar

På flera vägar väntas hastigheten sänkas under påsken.

Annons

Länsstyrelsen har beslutat om tillfällig hastighetssänkning på E4, väg 40 och väg 31 i samband med motormässan Bilsport Performance & Custom Motor Show som arrangeras den 19 till den 22 april på Elmia.

Det är polisen som har skickat in önskemålet till länsstyrelsen då man vill se en tillfällig hastighetsbegränsning på delar av E4, väg 40 och väg 31 i samband med motormässan.

Motormässan är ett återkommande arrangemang som lockar tiotusentals besökare. Under senare år har länsstyrelsen återkommande meddelat om samma lokala trafikföreskrifter om hastighetsbegränsning, men i år har sträckorna förändrats.

Syftet med att sänka hastigheten tillfälligt är att polisen vill förebygga och förekomma trafikolyckor. Därför har länsstyrelsen på polisens begäran nu beslutat att sänka hastigheten till 70 kilometer i timmen och att detta ska ersätta hastighetsbegränsningen på 90 kilometer i timmen genom Jönköping.

Sänks till 70 kilometer i timmen

Det handlar också om att 70 kilometer i timmen tillfälligt ska råda på E4/väg 40 i nordöstlig färdriktning från trafikplats Haga till trafikplats Ljungarum. Vidare har det begärts att det på väg 31, i nordvästlig färdriktning mellan infarten till ”Lönneberg 1” och Ekhagens trafikplats ska bli en tillfällig hastighetsbegränsning på 70 kilometer i timmen.

Annons

Annons

Såväl Trafikverket som Jönköpings kommun har fått tycka till om polisens önskemål, och ingen haft något emot polisens ansökan. Trafikverket har bara kommit med några mindre justeringar som länsstyrelsen tagit ställning till.

Gäller 19-20 april

De tillfälliga hastighetsbegränsningarna gäller från den 19 april mellan klockan 09:00 och 18:00 och den 20 april mellan klockan 09:00 och 24:00.

Det är Trafikverkets driftentreprenör i området, NCC driftområde Jönköping, som ansvarar för att sätta upp och ta ner skyltarna.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy