Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljungarum

Trafikverket varnar för långa köer

Trafikverket varnar för att det kan uppstå köer i trafiken under påsken.

Annons

Påsken är en av de mer trafikintensiva helgerna under året. Framför allt under långfredagen och påskafton är det väldigt mycket trafik som är på väg till motormässan i Jönköping. Trafikverket varnar nu för köer och betydligt längre restid än normalt.

Påsken är en helg som förknippas med banarbeten och förlängda restider. Trafikverket uppger att arbeten görs för att förbättra järnvägen, göra den mer robust och bidra till att färre tåg blir försenade.

”Arbetena är ett led i att förbättra möjligheterna att även fortsättningsvis komma fram smidigt och tryggt. Att åka tåg är dessutom ett klimatsmart sätt att resa”, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Bussar ersätter tågen

Trafikverket passar på att förbättra järnvägen under påskhelgen då det är färre pendlingsresor. Flera avstängningar kommer att påverka tågresenärerna under påsken även i år.

Jönköpingsbanan kommer att påverkas under påskhelgen. Sträckan mellan Jönköping och Nässjö kommer att vara avstängd från den 19 april klockan 23:00 fram till den 21 april klockan 24:00. Bussar ersätter persontrafiken.

Under avstängningen kommer nya funktioner att kopplas in i Tenhult för att tågen ska kunna gå tätare och på så sätt kommer kapaciteten på spåren att höjas. Under veckodagarna planeras underhållsarbeten mellan klockan 9-15. Under denna tid ersätter bussar tågen.

Vägarbeten påverkar

Motormässan som pågår i Jönköping under påsken väntas locka närmare 80 000 besökare och framför allt under långfredagen och påskafton beräknas det vara väldigt mycket trafik som är på väg till mässan.

Dessutom pågår en del vägarbeten som också kan göra att trafiken rullar långsammare än normalt. I Jönköpings län pågår vägarbete just nu på väg 26/47 mellan Månseryd och Nässjö och på väg 26/40 pågår vägarbete vid Trafikplats Hedenstorp.

Läs även:

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy