Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71:s nyförvärv: "Inspirerande"

Text: 

Första nyförvärvet på backsidan är klart inför kommande säsong. HV71 knyter till sig Johannes Kinnvall från Timrå. I en intervju med Jnytt berättar 21-åringen om varför valet föll på Jönköpingsklubben.

Johannes Kinnvall är klar för HV71.

Johannes Kinnvall flyttar söderut. Efter två år i Timrå kommer backen nu att representera HV71.

– Det känns jätteroligt. Det ska bli jättekul att få komma till Jönköping och HV71. Det känns väldigt inspirerande, säger Kinnvall.

HV71 bekräftade övergången på måndagen. Kontraktet sträcker sig över två år.

För Kinnvall var det bland annat möjligheten att utveckla sitt eget spel som gjorde att 21-åringen till slut kritade på för Jönköpingslaget. Backen, som är ifrån Gävle, ska även ha varit uppvaktad av Brynäs, enligt Sportbladet.

Annons

Annons

– Det känns som att HV tror på mig och jag vet och har hört att HV har en bra organisation och att de vill utveckla individen. Det känns jättebra, säger Kinnvall.

Den högerfattade backen svarade för tolv mål och tio assist under SHL:s grundserie den gångna säsongen. Han delade därmed skytteligasegern bland backar med Rögles Kodie Curran (Curran blev officiellt etta då han spelade tre matcher färre än Kinnvall).

– Jag var lite chockad över att jag fick en så pass bra start i SHL som jag fick. Jag vill bygga vidare på helheten i min spel, både när det gäller offensivt och defensivt. HV71 kommer att hjälpa mig jättebra med min utveckling, säger Kinnvall.

Och det är framför allt i offensiven som Kinnvall har sina styrkor.

– Jag vill vara en offensiv back och genom min offensiva roll hjälpa laget att vinna matcher, säger Kinnvall.

Det är inte otänkbart att den förre Timråspelaren kommer få en roll i HV71:s spel i numerärt överläge.

Laget hade stora problem i spelformen under säsongen. Och när spelare som Mikko Lehtonen och nu lämnat för KHL behövs det ersättare.

– Han har gjort det otroligt bra hela året och spelar med ett fint självförtroende. En tvåvägsback som fortfarande är ung och utvecklingsbar. Det ska bli spännande att se honom i HV-tröjan i vinter, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Med värvningen av Kinnvall följer HV71 ett tidigare lyckat koncept.

Annons

Inför den gångna säsongen hämtade klubben in Didrik Strömberg från just Timrå. Den defensiva pjäsen imponerade under sitt debutår i HV71.

Jnytt har tidigare kunnat berätta att Strömberg gjort det så pass bra att klubben redan nu önskar förlänga det avtal som sträcker sig över kommande säsong.

Annons

– Jag har pratat lite med Didrik de senaste dagarna. Och det är så klart en fördel att känna honom och Johan Johnsson (även han en värvning från Timrå, reds. anm.) när man flyttar till en ny klubb. Men jag ser också fram emot att träffa alla nya lagkamrater, säger Kinnvall.

Kinnvall blir HV71:s andra nyförvärv inför den kommande säsongen. Sedan tidigare har forwarden Linus Sandin hämtas in från Rögle.

HV71 har just nu fem backar under kontrakt. Även Växjös dubble guldhjälte Eric Martinsson uppges ha bestämt sig för spel i Jönköping kommande säsong.

På forwardssidan ryktas Axel Holmström vara klar och Västerås succéman Marcus Bergman vara på gång in i laget.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan