Annons

Annons

Annons

Höglandssjukhuset

Känd sportprofil döms igen

Text

En känd sportprofil, som tidigare dömts för en rad brott, döms nu för försök till utpressning, hot mot tjänsteman och olaga förföljelse.

Jnytt har tidigare rapporterat om det åtal som väcktes mot den kända sportprofilen, som har representerat flera klubbar i Jönköpingsområdet.

Annons

Annons

Han ska bland annat ha hotat en kvinna att sprida bilder och filmer på hennes nakna kropp. Han ska på så sätt ha försökt förmå den utsatta kvinnan att betala 100 000 kronor till honom.

I åtalet fanns även en punkt om grov kvinnofridskränkning, alternativt olaga förföljelse där sportprofilen ska ha gjort sig skyldig till en rad hemfridsbrott och ofredande. Han ska bland annat ha tvingat sig in i en kvinnas bostad och bil samt, bland annat, kastat stenar på hennes fönster och skrikit i hennes brevinkast.

Sedan åtalet väcktes tillkom även en tredje åtalspunkt gällande hot mot tjänsteman efter en händelse i arresten i slutet av 2018.

När Eksjö tingsrätt nu meddelat sin dom står det klart att sportprofilen döms för försök till utpressning, hot mot tjänsteman och olaga förföljelse.

Påföljden har bestämts till skyddstillsyn med samhällstjänst under 140 timmar. Om ett fängelsestraff hade valts som påföljd skulle ett fängelsestraff på sex månader dömts ut.

Eksjö tingsrätt skriver i domen att brotten som sportprofilen döms för är tillräckligt grova för att kunna föranleda fängelsestraff.

Men då mannen uppges ha ”ett stort behov av att bearbeta sina aggressions- och alkoholproblem och att hans brottslighet till största delen har sin orsak i dessa” väljer rätten i stället ett straff som medför att sportprofilen kan bearbeta dessa problem.

Profilen ska under huvudförhandlingarna sagt sig vara beredd att ta emot det stöd som Kriminalvården kan ge honom.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan