Annons

Annons

Annons

Andra raka segern: "Nästan besviken"

Text: 

Mariebo IK körde över Husqvarna FF i derbypremiären förra veckan. På annandag påsk var det nästa nykomling som väntade och MIK tog planenligt den andra raka segern.

– Vi spelar ju verkligen inte som förra matchen, det känns som att vi gör allt lite halvdant, säger Ida Andersson till Jnytt.

Annons

Annons

Annons

Annons

Mariebo inledde med att köra över nykomlingen Husqvarna FF med 7-0 i säsongspremiären. På annandag påsk väntade IFK Örby. En annan nykomling och ett lag som vann samtliga seriematcher förra säsongen när de var helt överlägsna i sin division 2-serie.

Det började trevande på Stadsparksvallens gräs, fotbollsmatchen bjöd inte på någon större underhållning och Mariebo kom inte upp i samma nivå som i premiären.

Men efter lite drygt 20 minuter skulle hemmalaget ta kommandot, Tilda Holmér sprang till sig någon bra chans och det väckte MIK. Efter 34 minuter gjorde Mariebos för dagen bästa spelare, My Wallin, 1-0 med ett distinkt avslut. Precis innan paus gjorde Ida Andersson 2-0 med ytterligare ett fint avslut.

Annons

– Det blev bättre och bättre och när vi fick ett mål kändes det som att vi höjde oss lite, säger Ida Andersson som bildar en lurig anfallsduo tillsammans med Rahwa Mehari.

– Det är roligt att spela med henne, även om vi inte fick till de där kombinationerna som i förra matchen. Då stannade vi upp mer och rullade boll där uppe, nu idag blev det lite mer tjong och spring och för oss forwards blev det mycket springa upp och ner.

Annons

Säker seger

Den andra halvleken bjöd inte heller på någon sprakande fotbollsunderhållning, men Mariebo gjorde en stabil insats och segern var lika rättvis som ohotad. Rahwa Mehari gjorde 3-0 på straff och vänsterbacken Julia Bryngelfors gjorde 4-1 i matchen som slutade 4-2.

– Vi gör det verkligen inte lika bra som i förra matchen och det känns som vi gör allt lite halvdant. Förra matchen satte vi passningarna och gick in i duellerna. Idag kändes det lite halvdant och det gör att vi inte får samma rull, det kändes inte som att viljan var där på samma sätt. Jag vet inte om värmen spelar in, att vi blir lite hängiga. Men vi vinner och då får vi vara nöjda, säger Andersson som är tror det kan ha spelat in att ytterligare en nykomling stod för motståndet.

– Det ligger säkert lite i bakhuvudet. Men det ska det inte göra, det ska inte få påverka. Sen spelade vi jävligt bra förra matchen och det blir att man jämför med det. Då blir man nästan lite besviken trots att vi har vunnit. Men vi får vara nöjda, det blev ju vinst, avslutar Andersson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan