Annons

Annons

Motormässan Elmia 2019

De fick pris på årets motormässa

Den amerikanske gästen Aaron Kaufmann utsåg Jimmy Engstedts Ford -32 roadster till sitt favoritbygge.

Annons

Årets motormässa är över. I vanlig ordning hittade många till Elmia, men besökssiffrorna nådde inte samma nivå samma nivå som i fjol.

När årets Bilsport Performance & Custom Motor Show summeras konstaterar arrangörerna att besöksantalet uppgick till 76 773 personer. Det är en minskning jämfört med i fjol då nästan 84 000 besökte mässan och en bra bit från 2016 års toppnotering på närmare 89 000 personer.

Det varma vädret tros vara en förklaring till att färre gick på mässan.

– Det har varit fyra fantastiskt kul dagar. Kvaliteten på utställda fordon har varit mycket hög publiken har varit engagerad och köpstark. Det har känts att både utställare och besökare har trivts och uppskattat det vi alla har gjort, tillsammans, summerar projektledaren Daniel Lindstedt i ett pressmeddelande.

I år gästades mässan av två stora internationella namn. Ken Block, mannen bakom de väldigt populära gymkhanafilmerna på Youtube som har över 550 miljoner visningar, och bilbyggaren Aaron Kaufman känd från bland annat Fast N’ Loud och Shifting Gears.

Annons

”Verkligen inte lätt”

Aaron Kaufman utsåg även ett favoritbygge.

– Det var verkligen inte lätt. Här fanns ju så mycket som verkligen tilltalade mig, så många olika stilar och inriktningar. Till slut fick jag sätta mig och verkligen tänka: om jag bara fick ta med mig en bil hem var det tvunget att bli en som var snabb, var byggd för att köras hårt och långt, och så har jag alltid varit lite svag för Ford -32, så till slut blev det Jimmy Engstedts roadster som kryssade i flest rutor. En fantastisk och användbar bil, säger han i en kommentar.

Annons

Bland övriga utställare som utmärkte sig särskilt hörde vinnarna av Best in Show samt vandringspriset Boyd Coddington Memorial Award.

Det senare utsågs av fjolårsvinnaren David Gunnars som valde Sven Billreds ”Decimo Segundo,”en aluminiumglänsande rod baserad på ett Chevrolet 1929 lastbilschassi, byggd helt för hand på bara 1,5 år och med en rak 12-cylindrig motor byggd av två Chevrolet-sexor.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy