Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Här leds trafiken om - i flera månader

Arbetet med den nya motortrafikleden mellan Månseryd och Mullsjö går in i slutfasen.

Annons

Arbetet med den nya motortrafikleden mellan Månseryd och Mullsjö går in i slutfasen. Nu är det klart hur trafiken kommer att ledas om under våren och sommaren.

Sedan två år tillbaka pågår bygget av den nya motortrafikleden med mitträcke på riksväg 26/47 mellan Månseryd och Mullsjö. Längs hela sträckan byggs även en lokalväg för långsamtgående trafik och för gång- och cykeltrafik.

Nu inleds slutfasen av projektet med de sista arbetena både på den nya vägen och på lokalvägen.

Under den sista perioden av ombyggnaden kommer trafiken att ledas om vid flera tillfällen för att underlätta både trafikanterna men även för att säkerställa en bra arbetsmiljö för de som arbetar på vägen.

Annons

Annons

"Sista intensiva fasen"

– Nu går vi in i den sista intensiva fasen och är tacksamma för visat tålamod. Både från dig som trafikant men också från dig som bor längs lokalvägen där trafiken blir intensiv under den närmaste tiden. När hela projektet är klart får vi en fantastiskt trevlig väg som ligger fint i landskapet och är både säker och framkomlig för trafikanter, säger Carina Junefelt, projektledare vid Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Från måndag går all trafik på lokalvägen. Den nya vägen asfalteras, skyltar sätts upp, mitt- och sidoräcken monteras, vägmarkeringar görs och slänterna i vägområdet görs i ordning.

Klart i september

Från och med vecka 23 går trafiken på nya vägen från Månseryd till avfarten mot Habo kyrka väg 1815. Trafikplats Risbro och rastplats Risbro är färdiga och kan användas. På resterande del av sträckan går trafiken på lokalvägen och ansluter i norr mot väg 185.

Efter vecka 32 går all trafik på den nya vägen. Under tiden görs lokalvägen klart med åtgärder för trummor, diken, asfaltering och övrigt färdigställande. Under den här tiden tas även trafikplats Bäckebo i bruk.

Hela projektet beräknas vara klart i mitten på september.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy