Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV ska tuffa till sig: "Varit kramvänligt"

Text: 

HV71 har analyserat och utvärderat säsongen som gick – och kommit till insikter.

– Det kanske har varit lite kramvänligt, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

HV71:s kommunikationschef Johan Freijd frågade ut tränaren Stephan "Lillis" Lundh, nyförvärvet Linus Sandin och sportchefen Johan Hult på måndagskvällens medlemsmöte.

Ett 50-tal medlemmar närvarade på mötet.

Johan Hult meddelade att han har gjort klart med nyförvärv som inte har presenterats än.

Klubbdirektören Agne Bengtsson informerade om den nya ispisten i Kinnarps Arena.

Annons

Annons

Stephan "Lillis" Lundh blickade både bakåt och framåt.

På måndagskvällen höll HV71 ett medlemsmöte där det både blickades bakåt och framåt. Mötet inleddes med att klubbdirektören Agne Bengtsson informerade om den nya ispisten i Kinnarps Arena, något som Jnytt skrev om i fredags.

– Vi bygger en plattform för 30-50 år framåt, hoppas vi, säger Bengtsson.

Därefter informerade general manager Peter Ekelund om dam-, junior- och ungdomsverksamheten. För damlaget i SDHL återstår det en hel del arbete innan truppen är komplett.

– Elva spelare från den senaste säsongens trupp kommer att lämna, och det är förstås inget önskeläge. Sju av dem väljer att sluta av olika anledningar. Vi behöver fylla på truppen och har en del kontakter ute. De svenska spelarna är hårdvaluta, det finns inte många svenska tjejer att välja mellan, konstaterar Ekelund.

Vad gäller J20 och J18 finns den en viss besvikelse i klubben att lagen inte nådde längre i respektive slutspel. Återväxten anses dock vara god, och så sent som på söndagen fanns tre HV-spelare – Hugo Alnefelt, Simon Holmström och Zion Nybeck – med i Sveriges lag som tog guld i U18-VM.

”Enda som är okej”

När den redogörelsen var klar var det dags att summera den gångna SHL-säsongen och blicka fram mot det som väntar efter sommaren.

Annons

Den senaste säsongen tog slut för snart en månad sedan, då Färjestad gick segrande i den sjunde och direkt avgörande kvartsfinalen.

Annons

– Att åka ut i kvartsfinal är inte okej. Det enda som är okej är att vi pressade Färjestad. Vi hade ett bra lag och har ett bra lag på gång. Nu ligger fokus på det som komma ska, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

Lundh medger utan omsvep att spelet i numerärt överläge måste bli bättre.

– Med en dåres enfald kan jag säga att vi tränade mycket på det, men vi hittade inte riktigt rätt. Jag tycker att vi hade bra verktyg men vi fick inte till det. Det är helt klart en spelform som måste bli bättre. Vi får börja med det ännu tidigare och vara ännu envisare, säger Lundh, vars lag drog igång försäsongsträningen på måndagen.

Lundh, som tog över som huvudtränare i slutet av november, vill att hans adepter ska tuffa till sig.

Gjort klart med nyförvärv

– Vi hade en fantastiskt bra grupp men det var kanske lite väl kramvänligt. Vi kan vara lite mer intensiva vid varandra.

– Vi har alla förutsättningar att bli lite större både attityds- och kaxighetsmässigt. Det ska vi starta redan nu under försäsongen, inflikar sportchefen Johan Hult.

Sportchefen meddelar även att klubben har gjort klart med flera nyförvärv som ännu inte är presenterade. Därför finns det bara en plats kvar att fylla i truppen som slutligen ska bestå av två målvakter, åtta backar och 14 forwards.

– Vi hoppas att sista pusselbiten är på plats inom kort, säger Johan Hult, som även fick en fråga om Markus Ljungh kan lämna trots att han har kontrakt över nästa säsong.

– Han har en out i sitt kontrakt fram till 15 maj, så vi får avvakta de två närmaste veckorna. Vi har en kontinuerlig och öppen dialog med Markus och hans agent och han kommer att vara här tills något förändras. Jag tror att vi kan hantera det.

Läs även:

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan