Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Nyförvärvet på plats: "Har längtat"

Text: 

PNu har HV71 dragit igång förberedelserna inför säsongen 2019/20. En som fanns på plats på den första träningen var nyförvärvet Linus Sandin.

– Jag har längtat sedan jag skrev kontraktet, säger den 22-årige forwarden.

HV71:s nyförvärv Linus Sandin fanns på plats och svarade på frågor på måndagskvällens medlemsmöte.

När HV71 återsamlades fanns flera av nyförvärven på plats. Ett av dem är Linus Sandin, som närmast kommer från Rögle.

– Vi hade ett möte, sedan drog vi igång direkt med fysen. Det var lite konditions- och cirkelträning. Det har varit en bra dag, säger 22-åringen, som vet vad som väntar den närmaste tiden.

– Som varje år är det styrka, snabbhet och kondition. Det är vad som krävs för att vara förberedd för säsongen. Det brukar inte vara några större skillnader i upplägget mellan olika klubbar.

Hur är din inställning till försäsongsträningen?

Annons

– Det är kul. Man vet hur viktig den är och jag går varje dag in med inställningen att bli lite bättre. Det ger resultat.

Annons

Spelat åtta landskamper

Linus Sandin är ett av fem nyförvärv som har presenterats hittills, och vid måndagskvällens medlemsmöte förklarade han varför valet föll på HV71.

– Jag fick en väldigt bra känsla redan vid första samtalet med Hult (Johan, sportchefen). Jag gick på den känslan. Jag vet hur jobbigt det är att möta HV, och nu får jag vara på andra sidan. HV är otroligt jobbiga att möta, de spelar i ett högt tempo och är jobbiga i närkamperna. De första tio minuterna är hemska för motståndarna, säger han.

– Vi hoppas ta det till 60 minuter, inflikar tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

Sandin stod för 16 mål och sju målgivande framspelningar under säsongen som gick och hans lyckade säsong gav en plats i Tre Kronor. Han spelade åtta VM-förberedande landskamper men klarade inte gallringen till veckans landslagsturnering.

”Roliga och lärorika veckor”

– Det har varit otroligt roligt. Det har varit fyra fantastiskt roliga och lärorika veckor, säger han.

Vad tar du med dig därifrån?

– En hel del grejer. En sak är att spela med olika spelare i nästan varje match och att man därför måste anpassa sig snabbt. En annan sak är att det är annorlunda hockey som har gjort att man har fått lägga om spelet. Alla spelare är så skickliga att det kan bli ännu mer kostsamt om man bara är lite, lite felplacerad. Det går fort ute på isen.

Annons

Nu är det fullt fokus på HV71 som gäller för Linus Sandin, som kom till sin nya hemstad på söndagen.

– Det känns jättebra. Jag har längtat efter att få komma hit sedan jag skrev kontraktet, träffa alla och se stan. Det första intrycket är jättebra. Jag har varit runt lite på stan och fixat lite till lägenheten, säger han.

– Jag är jätteförväntansfull. Jag är redan nu sugen på att dra på mig ”grillorna”. Det blir bra att få en bra sommar.

Läs även:

Annons

Annons

Till toppen av sidan