Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Kor på vägen påverkade trafiken

Annons

Trafikverket har under torsdagen gått ut med en varning. Detta eftersom det rör sig kor på väg 195 mellan Månseryd och Prinsfors, strax utanför Jönköping.

Det är på sin hemsida som Trafikverket skriver att det rör sig kor på och nära vägen i närheten av trafikplats Månseryd.

Enligt Trafikverket har korna stor påverkan på trafiken, men vägen är fortsatt öppen för trafik.

– Vi fick informationen via polisen och gick då ut med en varning till bilisterna. Men sluttiden som satts var ganska kort, redan klockan 14 räknar man med att korna är borta. Det här är ju något som djurägaren och eventuellt polisen får ta tag i, vi går bara ut med själva varningen. Vi har ingen som kan åka ut och fösa kor och vi har ingen kamera åt det hållet så vi kan se var de är, uppger Trafikverkets presstjänst och hänvisar till polisen.

Annons

Annons

Inte orsakat någon olycka

Monica Bergström, polisens presstalesperson, berättar att det handlar om tre kor som är på rymmen och som ska ha setts stå bredvid vägen.

– Detta kom in till oss som ett trafikhinder och vi har åkt dit och sedan försökt få tag i ägaren. Nu har vi också fått kontakt med ägaren, som ska åka och hämta korna. Korna ska inte vara kvar på platsen där de ska ha setts först, men det är ju levande djur så exakt var de befinner sig nu vet jag inte, berättar Monica Bergström när Jnytt når henne på telefon vid 13:15-tiden.

Enligt polisen ska korna inte ha orsakat någon trafikolycka.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy