Annons

Annons

Annons

Annons

Simhopp

En vinnare igen - efter tunga tiden

Emma Gullstrand tog hem enmetershoppningen vid Bergen open.

Annons

Hon har varit skadeförföljd under inledningen av året. Men på torsdagen fick Emma Gullstrand ett fint formbesked när hon vann hoppningen från enmeterssvikten vid Bergen open.

– Det viktigaste var att jag tog ett EM- och VM-kval, säger simhopparen.

Emma Gullstrand har inte fått den start hon önskat på 2019.

– Jag drabbades av en handledsskada i januari, vilket gjorde att jag inte kunde träna alls. Veckan innan jag skulle dra igång träningen började armbågen spöka. Men det har gått hyfsat ändå, det har blivit bättre och bättre, konstaterar hon.

Gullstrand var nyligen på en längre vistelse för två GP-tävlingar i Kanada och USA. Hon slutade på 15:e respektive 16:e plats men hade bara tre européer före sig i resultatlistan.

Annons

Annons

– Det var helt fantastiskt att vara där och hoppa med alla fantastiska hoppare. Resultatmässigt gick det inte som jag tänkt mig, men med tanke på att jag varit skadad flöt det ändå på hyfsat okej, säger hon.

”Se hur långt det räcker”

Den här veckan befinner sig Emma Gullstrand i Norge för att tävla i Bergen open. Tävlandet började på bästa sätt eftersom hon gick segrande på enmeterssvikten.

– Det känns bra. Jag har inte jättemycket fokus på ettan det här året, men det är bra att det fortfarande går. Det viktigaste var att jag tog ett EM- och VM-kval eftersom det var det jag siktade på mer, säger 18-åringen, som tävlar från tre meter under fredagen.

– Jag har inga förväntningar och så. Jag ska försöka ta det lugnt och sätta mina hopp och se hur långt det räcker.

Säsongens stora mål är EM och VM. Trupperna till dessa mästerskap är ännu inte uttagna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan