Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

Klart: Då spelar HV71 nästa säsong

Text: 

Premiär borta mot Rögle – och hemmapremiär mot Frölunda. Nu är spelschemat för SHL-säsongen 2019/20 klart, och därmed kan HV71-fansen skriva in matchdatumen i almanackan.

HV71 inleder nästa säsong borta mot Rögle i Catena Arena.

För bara en vecka sedan spelades den sista klubblagsmatchen säsongen 2018/19. Frölunda vann med 6-2 i den sjätte SM-finalen mot Djurgården och bärgade klubbens femte SM-guld.

Annons

Nästa SHL-säsong inleds lördag 14 september, då det är full omgång. HV71 får åka söderut eftersom Rögle står för motståndet i Catena Arena. Bara tre dagar senare är det hemmapremiär, när Frölunda gästar Kinnarps Arena.

Annons

Nytt för kommande säsong är att Småland har tre SHL-lag i och med IK Oskarshamns avancemang. HV71 och Oskarshamn möts för första gången i SHL-sammanhang 3 oktober och den första drabbningen mellan HV71 och det tredje Smålandslaget, Växjö Lakers, äger rum exakt tre veckor senare i Jönköping.

Fler fulla omgångar

Antalet tillfällen då samtliga sju matcher spelas samma dag blir fler.

"I fjol var drygt hälften av alla omgångar fullmatade med sju matcher. Under kommande säsong är hela 38 av 52 omgångar innehållandes sju matcher och främst schemalagda på tisdagar, torsdagar, och lördagar. Noterbart är att de nio sista omgångarna är fulla", skriver SHL på sin webbplats.

Den sista grundserieomgången spelas 12 mars, och HV71 avslutar med bortamöte med nykomlingen Leksand.

Se spelschemat för säsongen 2019/20 i sin helhet här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan