Annons

Annons

Annons

Annons

SHL 2018/19

HV71 värvar – backsidan klar

Text: 

Emil Johansson återvänder till HV71. Kontraktet är skrivet över tre år.

Backen Emil Johansson återvänder till HV71 som han representerade mellan 2012 och 2016.

Att HV71 skulle presentera Emil Johansson får inte ses som någon större överraskning. På torsdagskvällen gick både bloggaren Henrik Leman på sajten rakapuckar.com och sajten hockeybladet.nu ut med uppgifter om att den 23-årige backen återvänder till Jönköping, något som även Jnytt skrev om. Växjö ska ha varit med i kampen om backens signatur men förlorat den mot Smålandsrivalen.

Annons

Annons

Nu är övergången offentlig.

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka till HV71 och Jönköping. Jag har många fina minnen från min tid här och ser fram emot att utvecklas ytterligare som hockeyspelare och skapa nya minnen, säger Emil Johansson i ett pressmeddelande.

Emil Johansson, som är hockeyfostrad i Åseda IF, kom till HV71:s organisation inför säsongen 2012/13 och SHL-debuterade två år senare. Våren 2016 valde han att byta SHL-klubb och skriva på för Djurgården.

Efter en säsong i huvudstadsklubben och två år i AHL-laget Providence Bruins, som är Boston Bruins farmarlag, väljer han nu alltså en andra sejour i HV71.

– Emil är en skridskostark och spelskicklig back i en väldigt bra ålder. Han är en spelare som gärna deltar i det offensiva spelet samtidigt som han utvecklat defensiven mycket under sina år i AHL. Han känner också till föreningen bra efter sina fyra år här och kommer hem med en hunger över att hjälpa klubben till framgång, säger Johan Hult, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet över tre år.

Emil Johansson blir den åttonde och därmed sista backen in i lagbygget inför kommande säsong. HV71 har under årets silly season redan knutit till sig Eric Martinsson, Johannes Kinnvall och Jesper Williamsson på backsidan.

Inbäddat innehåll

Läs om övriga nyförvärv:

Annons

Annons

Till toppen av sidan