Annons

Annons

Annons

Domen mot SD-toppen Peter Lundgren

Winberg om SD:s besked: ”Gör ont”

Text: 

Sverigedemokraterna väljer att stryka Kristina Winberg från sin lista till Europaparlamentsvalet. Partiet menar att Winberg uppfört sig klandervärt och omdömeslöst i förhållande till kollegor och personal.

– Det gör ont att bli anklagad och dömd utan rätt eller möjlighet att kunna försvara sig, skriver Kristina Winberg i ett uttalande på Facebook.

Kristina Winberg styrks av SD inför EU-valet.

På söndagskvällen meddelade Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande att partiet stryker Kristina Winberg inför valet till EU-parlamentet.

Bakgrunden till beslutet är att partiet anser att Winberg under de senaste åren visat prov på ”klandervärt och omdömeslöst uppförande både i förhållande till kollegor och personal – men också i förhållande till direktiv och önskemål som förts fram från riksorganisationen”.

Annons

Annons

Winberg var fjärde namn på SD:s lista inför EU-valet den 26 maj. Partiet motiverade utnämningen med att vilja ge EU-parlamentarikern en andra chans med förhoppningen om att hon skulle förbättra sitt beteende och återigen närma sig partiet.

”Tyvärr har Winberg i stället valt att klippa alla band med partiets valorganisation samtidigt som hon konsekvent har vägrat att samarbeta med partiet i utformningen av valrörelsen. Hon har också vägrat att anpassa sig till partiets kommunikationsstrategi”, skriver Sverigedemokraterna i sitt pressmeddelande.

”Nyligen upptäcktes också belägg för att Winberg inte längre känner någon som helst lojalitet med partiet. Hon har inte minst uttryckt sig hotfullt i förhållande till partiet samt agerat i det dolda för att skada partiets anseende och där hon konspirerat för att smutskasta partikamrater med hjälp av media.”

Sverigedemokraterna uppger att Winbergs agerande ska bero på att hon är missnöjd med placeringen på listan till EU-valet. Vid valet 2014 var hon partiets toppnamn.

Partiet har beslutat att Winberg ska stängas av från sitt medlemskap i SD.

Eventuella förtidsröster på Winberg kommer att tillfalla Sverigedemokraterna, skriver partiet i sitt pressmeddelande.

På sin Facebook har Kristina Winberg skrivit ett inlägg om händelsen:

Annons

”Jag mår av förklarliga anledningar inte jättebra just nu då det gör ont att bli anklagad och dömd utan rätt eller möjlighet att kunna försvara sig. Jag kommer inom kort bemöta de horribla anklagelser som riktats mot mig. Tack ännu en gång för allt stöd ni visat mig.”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan