Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gunnarsbo

Tosito i ny stor bostadssatsning

Så här kommer det nya området att se ut när det är klart.

Annons

Tosito förvärvar projekt Kärnekulla i Habo, nära kommungränsen till Jönköping. I den första etappen planeras cirka 800 bostäder, kommunal skola och förskola, idrottshall och kommersiella lokaler för livsmedelsbutik.

Tosito har ett tecknat avtal om att förvärva den aktuella fastigheten, och tillträder när detaljplanen för den första etappen vunnit laga kraft. De cirka 800 nya bostäderna som planeras i den första etappen kommer att innehålla både hyresrätter, bostadsrätter och radhus. För den andra etappen kommer detaljplanearbete att påbörjas det närmsta året.

Inflyttning planerad 2021

Tosito inväntar först en färdig detaljplan, och planerar för byggstart till våren 2020 och den första inflyttningen tros ske 2021.

Annons

Annons

– Vår ambition är att vara med och utveckla bygden och bidra stadsutveckling med ett helhetsansvar, likt det vi gör i Munksjöstaden tillsammans med Lustgården samt på Strandängen med Vätterhem, säger Tommy Fritz, vd för Tosito AB, i ett pressmeddelande.

”Glada och förväntansfulla”

Han beskriver Kärnekulla som ett attraktivt område i ett starkt växande Habo, med dess närhet till Jönköping, vilket han menar gör det till en mycket spännande satsning.

– Vi är väldigt glada och förväntansfulla att kunna ta vid och förverkliga utvecklingen av Kärnekulla, säger han.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy