Annons

Annons

Annons

Golf

Nu startar nya Golfköpingsmästaren

Årets spännande upplaga av Golfköpingsmästaren närmar sig. En som vet hur man ska komma igång inför årets tävling är Philip Cooper. Han har tränat golfare sedan 1988.

Philip berättar om fördelarna med att spela på flera olika banor.

Våren har bjudit på gott väder och det börjar bli hög tid att damma av golfutrustningen. Philip Cooper är golfpro och många års erfarenhet som golftränare gör att han vet hur man ska komma igång.

Testa flera olika banor

Ett av Philips tips är att prova fler banor än den på sin egen hemmaklubb.

-Det är viktigt att komma ut och spela på olika klubbar och banor. Ju fler banor du spelar på desto bättre blir du. Du tvingas tänka om och utmanas mer, säger Philip.

Ett sätt att komma igång med det är att delta i Golfköpingsmästaren, menar han. Han har själv varit med i Golfköping sedan starten.

Annons

-Golfköping är ett samarbete mellan nio olika klubbar. Samarbetet innebär fördelar för oss alla.

Annons

Men allra roligast är just Golfköpingsmästaren, menar han.

-Där får alla möjlighet att spela på några av Sveriges finaste golfbanor. Det är både en naturupplevelse och ett perfekt tillfälle att få testa flera olika banor till ett bra pris.

Läs mer om reglerna här

V. 23 - Götaströms GK
V. 24 - Hooks GK
V. 25 - Sand GC
V. 26 - Gränna GK
V. 27 - Jönköpings GK

Annons

Annons

V. 28 - Ryfors GK
V. 29 - A6 GK
V. 30 - Wiredaholm
V. 31 - Skinnarebo G&CC

Golfköpingsmästaren

Ordförande i Golfköping är Oskar Fernö. Han håller med Philip.

-Genom att vara med i Golfköpingsmästaren får du spela på utvecklande banor och samtidigt vara delaktig i en spännande tävling, säger Oskar.

Tävlingen är nio veckor lång och avslutas med en stor final.

-Varje vecka är vi på en ny klubb och då får du chansen att plocka poäng samtidigt som du lär känna en ny bana och nya golfare.

Inbäddat innehåll

Många nyheter i tävlingen

Golfköpingsmästaren är en av Sveriges större golftävlingar och årets upplaga är rik på nyheter. Tre tävlingsklasser, poängutdelning till de 40 bästa och saftiga priser är några av dem. Ingen tävlingsanmälan krävs i förväg utan anmälan sker i respektive klubbs reception.

-Slutsegrarna i respektive klass får nästa år spela fritt på alla banor som ingår i Golfköping. Det är ju ett pris som kan bli värt väldigt mycket för en flitig golfare, avslutar Oskar.

Läs mer om nyheterna i Golfköpingsmästaren

Annons

Annons

Till toppen av sidan