Annons

Annons

Annons

Domen mot SD-toppen Peter Lundgren

Nya uppgifter: Så blev Winberg petad

Text: 

Nu framkommer nya uppgifter om hur det gick till när Kristina Winberg, EU-parlamentariker från Jönköping, uteslöts från Sverigedemokraterna.

Nu framkommer nya uppgifter om hur det gick till när Kristina Winberg, EU-parlamentariker från Jönköping, uteslöts från Sverigedemokraterna.

Sent i söndags kväll blev det känt att Sverigedemokraterna stryker Kristina Winberg inför valet till EU-parlamentet.

Bakgrunden till beslutet är att partiet anser att Winberg under de senaste åren visat prov på ”klandervärt och omdömeslöst uppförande både i förhållande till kollegor och personal – men också i förhållande till direktiv och önskemål som förts fram från riksorganisationen”.

Annons

Annons

Winberg var fjärde namn på SD:s lista inför EU-valet.

– Jag har knappt förstått själv vad som hänt. Just nu är jag utmattad, förtvivlad och ledsen. Det har varit väldigt jobbiga dagar för mig, säger hon till Expressen.

"Gör mig besviken"

I intervjun framkommer nya uppgifter om hur det gick till när Winberg fick beskedet.

– Jag fick ett protokollsunderlag mejlat till mig på söndagskvällen. Det gör mig besviken så klart, jag tycker att de hade kunnat ringa mig. Det gick kanske tio minuter från att jag fick det mejlet till att jag hörde på tv att jag var utesluten ur partiet, säger hon till tidningen.

Enligt egen utsago har hon inte haft någon kontakt med partiledningen efter uteslutningen.

– Jag har inte hört ett enda ord från dem sedan jag uteslöts, säger hon.

Larmat till partiet

De senaste dagarna har det även framkommit uppgifter om att Winberg larmat till partiet om ett misstänkt sexuellt övergrepp där SD:s förstanamn i EU-valet, Peter Lundgren, ska ha tagit partikamraten Sara-Lena Bjälkö på brösten.

I ett videoklipp som publicerats på Youtube har de inblandade förklarat att saken är utagerad och varför det inte har gjorts någon polisanmälan.

Den bilden delar inte Kristina Winberg.

– Jag känner inte igen det hon säger i klippet. Hon har ju sagt till mig att hon har mått dåligt över det som har hänt, säger hon till Expressen.

Läs även:

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan