Annons

Annons

Annons

Domen mot SD-toppen Peter Lundgren

Winberg anmäls för förtal

Text: 

Turerna kring Kristina Winberg går vidare. Peter Lundgren väljer nu att polisanmäla Winberg för förtal efter avslöjandet om att Lundgren tafsat på en kvinna.

Kristina Winberg anmäls för förtal.

Lundgren bekräftar sin anmälan för Expressen.

– Jag har också i dag polisanmält Kristina Winberg för förtal. Det får vara någon gräns, säger Lundgren till Expressen.

Han utvecklar sitt resonemang för Aftonbladet.

Annons

– Det sättet hon hänger ut mig på i varenda intervju, det känns inte okej, säger Lundgren till tidningen.

Annons

SD:s toppnamn inför det stundande EU-valet har själv polisanmälts för sexuellt ofredande efter en händelse där han ska ha tagit en partikollega på brösten.

Winberg ska ha larmat partiet om det misstänkta sexuella övergreppet.

Lundgren och partikollegan har i ett videoklipp på Youtube sagt att saken är utagerad.

Winberg ställer sig frågande till anmälan.

– Jag förstår ingenting. Jag förstår inte vad han skulle kunna anmäla mig för, för jag har bara talat sanning om den här situationen. Jag är väldigt frågande till vad han skulle kunna anmäla mig för, säger hon till Expressen.

Åkesson om situationen

Jnytt träffade Sverigdemokraternas partiledare Jimmie Åkesson under onsdagen. Partiledaren fick då möjlighet att kommentera de senaste dagarnas turbulens.

– Själva syftet med att den här Peter Lundgren-historien rullas upp nu och inte för ett och ett halvt år sedan när den var aktuell är att påverka debatten och flytta fokus från den viktiga politiken som vi har diskuterat. Det har man lyckats med, säger Åkesson.

De senaste dagarnas turbulens började under söndagskvällen när Sverigedemokraterna meddelade att partiet strukit Winberg från EU-valslistan och stängde av henne från sitt medlemsskap i partiet.

Jönköpingspolitikern ska, enligt partiet, ha visat prov på ”klandervärt och omdömeslöst uppförande både i förhållande till kollegor och personal – men också i förhållande till direktiv och önskemål som förts fram från riksorganisationen”.

Annons

”Nyligen upptäcktes också belägg för att Winberg inte längre känner någon som helst lojalitet med partiet. Hon har inte minst uttryckt sig hotfullt i förhållande till partiet samt agerat i det dolda för att skada partiets anseende och där hon konspirerat för att smutskasta partikamrater med hjälp av media”, skriver Sverigedemokraterna i sitt pressmeddelande.

Annons

Winberg svarade under måndagen via sitt Facebook-konto.

”Det finns så oerhört mycket som jag vill gå in på och förklara men saknar helt enkelt orken just nu då jag bara försöker att smälta det som händer runt omkring mig. För i lördags fick jag sms ifrån David Baas på Expressen med frågor om händelsen och jag kände hur världen sattes i gungning. Jag ringde då direkt partiet och informerade dem om vad jag visste och vad jag bevittnat. Direktiven jag fick var att hålla tyst och invänta vidare instruktioner. Nästa kommunikation var ett meddelande om uteslutning”, skriver Winberg.

Winberg var fjärde namn på EU-valslistan.

FOTNOT: I en tidigare version av artikeln stod det att åklagare bekräftat att man inleder en förundersökning efter att en polisanmälan gjorts av Peter Lundgren. Åklagarmyndigheten går nu ut och dementerar dessa uppgifter. I nuläget finns ingen förundersökning om förtal av EU-parlamentarikern. Inte heller ska det ha kommit in någon anmälan till Särskilda åklagarkammaren.

Inbäddat innehåll

JnyttTV. Hör Jimmie Åkesson om de senaste dagarnas turbulens.

Läs mer

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan