Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

Så ska nyår firas i Jönköping

Nu står det klart hur nyårsfirandet blir 2019/2020.

Annons

Nyår kan tyckas ligga en bit framåt i tiden, men nu står det i alla fall klart hur kommande nyårsfirande i Jönköping kommer att bli.

– Nyårsfirandet är en tradition som vi vill bevara men det är viktigt att vi inte fastnar i hjulspår utan testar olika former för firandet, säger Tord Sundqvist, kommunfullmäktiges ordförande, i ett pressmeddelande.

Nyårsfirandet i Jönköping har varit omtalet och nu meddelar Jönköpings kommun i ett pressmeddelande hur kommunens nyårsfirande blir 2019/2020. Tanken är att firandet ska ramas in av ett så kallat tyst fyrverkeri.

Firandet ska ske på nyårsdagen med uppträdanden i olika former i Rådhusparken. Det tysta fyrverkeriet är inte helt ljudlöst, men det har en lägre ljudnivå. Det smäller vid avfyrningen, men det tjuter inte uppe i luften. Det beskrivs därför som lite mer vänligt för örat.

Annons

Annons

”Väljer att testa detta”

– Denna gång väljer vi att testa fyrverkerier i ny form, tysta fyrverkerier, säger Tord Sundqvist, kommunfullmäktiges ordförande, i ett pressmeddelande.

Kommunfullmäktiges presidium har i årets upphandling valt att anlita Göteborgs FyrverkeriFabrik, som levererar tysta fyrverkerier med musik i bakgrunden.

Kostnaden inte klar

Många kanske minns förra året då det hölls en lasershow med musik i Rådhusparken.

– Lasershowen var en häftig upplevelse och uppskattades av många. Men vi vill variera oss för att det ska vara attraktivt för alla nyårsfirare. En utvärdering av nyårsfirandet görs varje år och det kommer att göras även efter detta år, säger Tord Sundqvist i pressmeddelandet.

Den slutliga kostnaden nyårsfirandet är inte fastställd än. Förslag på upplägg av fyrverkerier har i upphandlingen getts utifrån kostnaden 150 000 kronor, men det kan komma att justeras.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy