Annons

Annons

Annons

Fotboll

Råslätt skrällde stort i cupen

Text: 

Råslätt SK stod för en rejäl skräll när division 1-laget Skövde AIK besegrades med 2-0 i Svenska cupens första omgång. Nu kan laget få möta allsvenskt motstånd.

– Det hade varit häftigt med ”Bajen” eller J-Södra, säger Hugo Lönn, som gjorde det viktiga 2-0-målet.

Hugo Lönn firar sitt 2-0-mål när Råslätt SK slog ut Skövde AIK i Svenska cupen.

Annons

Annons

Skövde AIK toppar den södra division 1-serien, medan Råslätt SK är nästjumbo i division 2 Östra Götaland. Men när lagen drabbade samman på Råslätt IP var det hemmalaget som gick segrande.

Abdulahi Hussein visade väg till segern när han gjorde matchens första mål 37 minuter in i första halvlek.

– Vi gjorde det jäkligt bra och kunde ha gjort fler mål. Planen är lite svårspelad på vissa ställen, men vi hade bra fart på bollen och spelade bra defensivt, säger Hugo Lönn.

Drog till på volley

Det var alltså Lönn som utökade ledningen till 2-0 när han drog till på volley i 64:e matchminuten. Lönn fick bra träff och bollen gick in i mål intill målvaktens högra stolpe.

– Det är klart att det målet var jätteviktigt. Det gjorde att spelet blev lite lugnare, vi vågade spela mer i stället för att bara försvara en 1-0-ledning, säger 2-0-skytten.

Skövde flyttade fram positionerna men ett samlat RSK som spelade ett uppoffrande försvarsspel såg till att 2-0 stod sig tiden ut.

– Fantastiskt skönt, säger Hugo Lönn någon minut efter att domaren blåst av matchen.

– Vi har haft en negativ trend, men den här veckan har det sett jättebra ut på träningarna. Alla är lugnare, och i dag följde vi vår spelidé. Både backlinjen och mittfältet och anfallarna gjorde det bra.

Annons

”Ska bli riktigt kul”

Hur stor skräll är det här?

– Vi hade inte oddsen på vår sida, så det är en skräll. Vi visade att inställning och hjärta kan resultera i en vinst.

Tack vare den här vinsten kommer RSK att få möta ett lag från allsvenskan eller superettan i Svenska cupens andra omgång. Den matchen spelas i slutet av sommaren.

– Det ska bli riktigt kul att spela en sådan match, det blir något att se fram emot. Det hade varit häftigt om vi får möta ”Bajen” (Hammarby) eller J-Södra, säger Hugo Lönn.

Läs även:

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan