Annons

Annons

Annons

Rosenlund

Brott på Dreamhack – flicka till sjukhus

Text

Fyra personer greps under natten misstänkta för att ha stulit datorer och tillbehör under Dreamhack på Elmia. Efter det har polisen varit på plats på mässan ett par gånger eftersom det funnits brottsmisstankar. En flicka som misstänkts ha varit påverkad har förts till sjukhus.

Bilden är tagen under ett annat Dreamhack.

Klockan 3.35 under natten till måndagen ringde en ordningsvakt till polisen angående en stöld på den pågående datorfestivalen Dreamhack på Elmia.

Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. Det visade sig att fyra personer kunde misstänkas för att ha stulit ett flertal datortillbehör, bärbara datorer och andra föremål.

Annons

Annons

– Jag känner inte till värdet, det är inte så definierat, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen region Öst.

Togs de på bar gärning?

– Ja, mer eller mindre skulle jag säga.

Fördes till sjukhus

De fyra personerna, tre i övre tonåren och en i 20-årsåldern, greps av ordningsvakter. Polisen tog över gripandet och tre av de fyra togs in till polisstationen misstänkta för stöld. På morgonen var de dock försatta på fri fot.

– Gripandet är hävt av polisen efter förhör, men misstankarna finns kvar mot alla fyra, säger Thomas Agnevik.

Polisen har efter det varit på plats på Dreamhack vid ett par tillfällen eftersom det funnits brottsmisstankar.

Först fick polisen samtal från en ordningsvakt om att två flickor verkade vara påverkade av något. Den ena transporterades med ambulans till sjukhus för kontroll, den andra togs in till polishuset för provtagning. Båda är misstänkta för ringa narkotikabrott. Flickorna är i tonåren, men straffmyndiga.

Bara omkring 20 minuter senare fick polisen återigen samtal från en ordningsvakt. Den här gången handlade det om att en pojke i övre tonåren hade ertappats med att försöka stjäla en dator. Pojken greps av polis, misstänkt för försök till stöld, men gripandet hävdes efter ett par timmar efter beslut av åklagare.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan