Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Så mycket tjänar ingenjörerna här

Bilden är en genrebild.

Annons

Sveriges Ingenjörers senaste lönestatistik visar att medellönen för ingenjörer i Jönköpings län ligger under rikssnittet. I närliggande regioner som Västra Götaland och Halland tjänar ingenjörer mer än i Jönköpings län.

För civilingenjörer bosatta i länet och verksamma inom privata sektorn låg förra årets medellön på 53 100 kr. För högskoleingenjörer låg medellönen på 42 000 kr. Jönköpings län kommer på plats 11 av 20 när det kommer relativt löneläge utslaget på såväl civil- som högskoleingenjörer i privata sektorn.

- Med de utmaningar och omställningar som många av företagen i Jönköping står inför så är behoven av högteknologiskt kunnande och innovationsförmåga stort. Men det gäller över hela landet och då gäller det att vara attraktiv i konkurrensen, säger Mikael Lundqvist, distriktsordförande Sveriges Ingenjörer Jönköping, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Jämfört med löneläget i hela riket så tjänar ingenjörer i Jönköpings cirka sex procent under snittet. Ingenjörer är redan idag en av de viktigaste yrkesgrupperna i Jönköping och på Arbetsförmedlingens senaste prognos över jobbmöjligheter finns flera ingenjörsyrken i topp.

- Arbetsgivarna i Jönköping har all anledning att se över sina erbjudanden och då inte minst lönenivåerna, om man vill möta sin efterfrågan på ingenjörskompetens, säger Mikael Lundqvist.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy