Annons

Annons

Annons

J-Södras konkurrent sparkar tränaren

Jönköpings Södras seriekonkurrent Gais har gått knackigt. Därför väljer klubben att sparka tränaren Bosko Orovic. Det skriver Gais på sin hemsida.

Öppna bild i helskärmsläge

Gais 1–5-förlust mot Dalkurd i söndags var lagets femte raka torsk och Göteborgsklubben ligger på kvalplats. Under måndagen meddelade klubben i ett pressmeddelande att tränaren och sportchefen Bosko Orovic är arbetsbefriad, trots sex månader kvar på kontraktet.

Annons

Annons

– Vårsäsongen avslutades med fyra raka förluster och vår förhoppning var att uppehållet skulle ge oss såväl ny energi som skadade spelare tillbaka. Under söndagen fick vi tyvärr konstatera att så inte blev fallet och att vårt tabelläge därmed blev än mer utsatt. Matchen mot Dalkurd visade inga tydliga tecken på förbättringar vare sig spelmässigt eller resultatmässigt varför Styrelsen och Sportrådet gör bedömningen att det behövs ett nytt ledarskap för att vända utvecklingen så att GAIS säkrar spel i Superettan också 2020, säger Jonas Östergaard, fotbollsansvarig i Gais styrelse.

Ordförande Jonas Andersson kommenterar beslutet:

– Vi beklagar verkligen att vi hamnat här, men vårt beslut handlar främst om att ge Gais nya möjligheter att klara kontraktet i Superettan. Att arbetsbefria vår huvudtränare och söka en ersättare kommer att ge klubben en kostnad som vi inte budgeterat för men vi bedömer ändå att det är ett nödvändigt beslut för att försöka vända utvecklingen. Vi kommer under de närmaste dagarna att uppmana supportrar, partners och andra intressenter att bidra ekonomiskt för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att säkra kontraktet i Superettan.

Klubben skriver att Patrik Ingelsten kommer att leda laget de kommande matcherna, men någon efterträdare är inte utsedd.

J-Södra förlorade med 0–1 mot Gais den 5 maj och möter laget i oktober igen.

Annons

Annons

Till toppen av sidan