Annons

Annons

Annons

Fotboll

Tord går som tåget i toppen

Text: 

Tord fortsätter att ånga på i fotbollstrean.

Under lördagen kom lagets elfte seger av fjorton möjliga när man besegrade länskollegan Tranås FF med 2-0 på Rosenlunds IP.

Alexander Levinson visade vägen för Tord genom att göra 1-0 i den första halvleken i en match där Tord återigen stod som segrare.

Med åtta omgångar kvar att spela har Tord ett mycket bra utgångsläge eftersom marginalen ner till Eneby är hela åtta poäng. Notabelt är att Mjölby, som ligger på tredje plats, kan kliva upp och minska marginalen till sju poäng om de vinner sin match mot Vimmerby i morgon.

Annons

Annons

Notabelt är att Tord och Mjölby möts i nästa omgång i en match som kan avgöra väldigt mycket.

Tord tog ledningen i den första halvleken genom Alexander Levinson innan Viktor Torstensson slog in 2-0 i den andra halvleken.

Tungt för Tenhult

För Tenhult gick det desto sämre, precis som det gjort i många matcher den här säsongen. Det blev förlust borta mot Smedby i en match där hemmalaget avgjorde på en kvart i den andra halvleken.

Efter att ha hållit 0-0 i paus tryckte Smedby gasen i botten och gjorde tre mål på 15 minuter då laget gick fram till 3-0 mellan minut 51 och 66. Därefter orkade Tenhult aldrig resa sig. Istället kunde Smedby göra ytterligare ett mål fram till 4-0.

Förlusten innebär att Tenhult får det allt jobbigare i botten av tabellen där man ligger sist med endast nio inspelade poäng.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan