Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Angerdshestra

Insändare
”Man skäms när man ser rondellen”

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gör något åt rondellen i Ryd, skriver insändarskribenten.

AnnonsJag bor i en liten trevlig småländsk by som heter Ryd. Nissastigen (rv 26) går här igenom. Många av er passerar här på väg till Halmstad och till Ullared.

Vi har två rondeller som då de var nyanlagda var mycket fina. Numera är de så misskötta och igenväxta så vi som bor här skäms och man mår dåligt av att se dem. Under sommaren är vi ute mycket på vägarna och ser många fina blomsterarrangemang och även många fina rondeller.

Annons

Annons

Det är inte särskilt roligt att sedan mötas av denna hemska syn av en totalt igenväxt rondell då man kommer hem.

Jag har pratat med folk på Jönköpings kommun. De bekräftade det jag själv hade räknat ut, nämligen att det är Trafikverket som har ansvaret för dessa rondeller. Jag hoppas att Trafikverket skickar hit folk som gör iordning dessa rondeller och sedan hädanefter ser till att det blir bättre rutin vad gäller detta.

Vi bybor får ju inte vistas i rondellerna. Vi hade i så fall aldrig låtit det gå så här långt. Jag vet att flera annars funderat på att gå dit och röja upp för att slippa se eländet. Jag hoppas att vi får se att det sker en förändring.

Trafikverket ska inte bara bygga rondeller, utan även se till att de sköts! Nu är snart semestrarna över. Tänk så många semestrande svenskar som passerat här och sett eländet! Ansvariga på Trafikverket borde skämmas men tyvärr är det vi bybor som får ta emot och höra alla kommentarer, fast det inte är vårt fel att det ser ut som det gör.

Margreth Jansson, Ryd

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy