Annons

Annons

Annons

Viktiga segrar för division 3-lagen

Både IK Tord och Tenhults IF tog viktiga trepoängare på lördagen. Tords seger innebär att de verkligen kopplar greppet om serieledningen.

IK Tord vann igen - stormar mot division 2.

IK Tord spelade på lördagseftermiddagen seriefinal borta mot Mjölby AI FF. Inför matchen skiljde det sex poäng mellan laget. Efter tillställningen leder Rosenlundsgänget serien med nio poäng.

Annons

Men det var ingen bekväm resa mot vinsten. Det var hemmalaget Mjölby som tog ledningen i matchen och höll den hela vägen in till pausvilan.

Annons

Två snabba Tord-mål i upptakten av andra halvlek vände på matchen och i mitten av halvleken kom även 1-3. Ett mål som avgjorde matchen och med det leder alltså "de lila" serien med nio poäng och ser ut att gå mot en för alla Tordare efterlängtad återkomst i division 2. Lördagsmålen gjordes av Tobias Hjalmarsson, Viktor Torstensson och Philip Eriksson.

I samma serie har Tenhults IF hamnat på efterkälken i botten. Men på lördagen kom en blytung seger hemma mot tabellfemman IK Sleipner.

Hemmalaget tog ledningen redan efter tio minuter och 1-0 stod sig till slutminuterna. I minut 88 gjorde hemmalaget 2-0 och på stopptid blev det även 3-0.

Adam Rubin gjorde två mål och Adam Hermansson ett. Trepoängaren var extra viktig då både Högsby på kvalplats och Tranås FF på säker mark i tabellen vann sina matcher. Tenhult är således fortsatt sex poäng bakom de bägge lagen, men har både Lindö FF och Vimmerby IF mellan sig och är tabelljumbo.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan